DC zverejnil plán nových projektov v rámci DCU a DC Elseworlds – Batman 2, Waller, The Authority, Lanterns, či Superman: Legacy

31.1.2023|Ivet Kollárová|

Štúdia Warner Bros. Discovery spoločne s novovytvorenými štúdiami DC Studios prvý krát zverejnili svoju víziu pre riadne Univerzum, ktoré by mohlo konkurovať tomu marvelovskému. Pred tromi mesiacmi sa do vedenia DC Studios dostali tvorca James Gunn, ktorý “dezertoval“ z Marvelu a filmový producent a manažér Peter Safran, ktorí sa zaviazali upratať zmätok vo filmových, či televíznych projektoch, ktorý DC narobilo. Ich vízia (snáď) lepšieho DC Studios sa začne napĺňať od roku 2025.

Po mnohých správach o ukončení rozbehnutých projektov, ako aj jedna z najprekvapivejších o Mužovi z ocele, v úlohe ktorej sa už neobjaví Henry Cavill, sa duo Gunn-Safran pustili do zverejnenia oficiálneho zoznamu prvých 10 projektov, ktoré sa chystajú v rámci nového DCU. Avšak, po boku “nového“ DC Univerza vytvorili podskupinu DC Elseworlds, do ktorej budú spadať aktuálne projekty, ktorých sa nezbavili, ktoré môžeme očakávať v kinách na čele s tohtoročnými filmami Shazam! Hnev bohov, The FlashAquaman and the Lost Kingdom

Dvojica zároveň potvrdila, že herci z týchto filmov, Zachary Levi, Jason Momoa, Ezra Miller a aj predstaviteľka Wonder Woman Gal Gadot sa nemusia obávať o svoju budúcnosť v DC Studios a budú pokračovať v ďalších projektoch v rámci DCU (nešpecifikovali ale v akých).

Mimo DCU sa zároveň ocitli aj dve najočakávanejšie pokračovania a to Joker: Folie a Deux od Todda Phillipsa, ktorý sa aktuálne natáča a pokračovanie nového Batmana v réžii Matta Reevesa, ktoré spadajú do podskupiny DC Elseworlds. Batmanovské pokračovanie dostalo zároveň názov a tešiť sa tak môžeme na film The Batman Part II, ktorý príde do našich kín 4. októbra 2025! Hlavnú úlohu maskovaného ochrancu mesta Gotham by si mal zopakovať Robert Pattinson

Matt Reeves zároveň potvrdil, že pracuje aj na spin-off seriáli pre postavu Penguina. V rámci DC Elseworlds sa predstaví aj projekt od J.J. Abramsa, ktorý spoločne s Ta-Nehisim Coatesom pracuje na novom filme o Supermanovi (a že vraj má byť tmavej pleti). Momentálne Gunn a Safran čakajú na prvotný scenár k filmu. Do DC Elseworld budú rovnako zaradené projekty, či už filmové alebo televízne, ktoré sa budú odohrávať, resp. ktoré nebudú spadať do hlavného DC Univerza.  

Film Blue Beetle, ktorý má prísť do našich kín 17. augusta 2023, bude spadať pod DCU.

A čo nás teda vo vynovenom DC Univerze čaká? Prvá časť Kapitoly 1 v DCU dostala názov Gods and Monsters, prebiehať bude v období 2025-2027 a pozostáva z týchto 10 filmových a televíznych projektov:

Creature Commandossedem-dielny animovaný seriál, ktorý napísal James Gunn, sa zameriava na tím klasických monštier, ako vlkolak, upír, Frankenstein, či gorgon bojujúci proti Nacistom. Gunn plánuje obsadiť do úloh hercov, ktorí by eventuálne mohli dané postavy zahrať aj v hranom filme/seriáli.

Wallerspin-off seriál k úspešnému HBO Max seriálu Peacemaker, ktorý sa zameriava na bezohľadnú a morálne skorumpovanú Amandu Waller, šéfku vládnej organizácie v boji proti zločincom a zakladateľku skupiny tzv. Jednotky samovrahov. Hlavnú postavu si zopakuje Viola Davis. O scenár k seriálu sa starajú Jeremy Carver (autor seriálu Doom Patrol) a Christal Henry (Watchmen).

Superman: Legacyfilm, ktorý odštartuje DCU 11. júla 2025! Ako bolo už povedané, Henry Cavill sa ako Superman nevráti a Gunn, ktorý pre tento projekt píše scenár a možno ho bude aj režírovať, chce do tejto úlohy obsadiť novú tvár. Nový Muž z ocele nebude originál príbeh, ale sa zameria na Supermana, ktorý musí skĺbiť svoju kryptoniansku minulosť so životom na zemi. 

Lanternshraný seriál pre HBO Max, ktorý bude dôležitou súčasťou hlavnej dejovej línie naprieč filmami a seriálmi. Gunnova a Safranova vízia pre seriál čerpá zo seriálu True Detective, len so sci-fi a fantasy prímesou. Seriál sa zameria na dvoch najznámejších členov skupiny Green Lantern – Hala Jordana a Johna Stewarta, ktorí budú vyšetrovať nečakanú záhadu.

The Authorityhraný film, v ktorom sa stretávajú rôzny anti-hrdinovia, ktorí pri záchrane sveta neváhajú zobrať spravodlivosť do vlastných rúk, nehladiac na príkazy iných, väčšinou vlády. Priamym spojením k tomuto filmu bude film Superman: Legacy. Podľa vyjadrení Gunna, základná premisa filmu je už napísaná. 

Paradise Losthraný seriál, ktorý je inšpirovaný seriálom Hra o tróny. Zameriava sa na miesto Themyscira, ktoré je domovom Amazoniek, kde sa zároveň narodila aj Wonder Woman. Dramatický seriál bude zameraný prevažne na politické machinácie a prieťahy medzi najmocnejšími. Seriál sa bude odohrávať pred udalosťami z filmov o Wonder Woman.

The Brave and the Bold – keby sme v rámci DC a WB nemali dosť filmov o Batmanovi, Gunn a Safran pripravujú svoj film o Batmanovi, ktorý nebude mať nič spoločné s tým od Matta Reevesa. Ten ich sa zameria na Batmana a jeho syna, Damiena Wayna, ktorého opisujú ako malého zasrana (little son of a bitch, aby som bola presná). Trochu inakší príbeh o otcovi a synovi sa zameria na Batmana, ktorý si pod svoje ochranné krídla vezme vražedného mladíka, ktorého vychovali nájomní vrahovia a ktorý je navyše Batmanov syn, ktorý o ňom nevedel. Do úlohy tohoto Batmana bude obsadený nový herec.

Booster GoldHBO Max seriál, v ktorého centre stojí superhrdina so syndrómom podvodníka, Mike Carter, bývalá futbalová hviezda a looser spoločnosti cestuje v čase z budúcnosti do prítomnosti a vydáva sa za superhrdinu. 

Supergirl: Woman of Tomorrowfilm, ktorý vychádza z komiksu od Toma Kinga z rokov 2021 a 2022 a zameriava sa na Supermanovu sesternicu Karu Zor-El. Film nám predstaví dievča, ktoré sa od Supermana líši tým, že bola vychovávaná na kúsku kameňa, ktorý sa oddelil od Kryptonu a prvých 14 rokov svojho života musela sledovať ako všetkých okolo nej zabíjajú, prípadne umierajú hroznou smrťou a až potom prišla na Zem.

Swamp Thinghororový film, ktorý uzavrie prvú časť Kapitoly 1 DC Univerza. Film bude skúmať temný pôvod stvorenia Swamp Thing, ktorý by mal byť súčasťou interakcie s inými hlavnými DC postavami.

Zdroj:  dc.com Foto © Warner Bros. Discovery/DC Studios

Súvisiace články