CinemaCon 2023: trailery Next Goal Wins od Taika Waititiho a nový Hercule Poirot od Kennetha Branagha

27.4.2023|Ivet Kollárová|

V Las Vegas pokračuje konvencia CinemaCon, kde mali včera svoj panel aj štúdia Universal, či Disney so svojimi pridruženými štúdiami Searchlight20th Century Studios. A práve posledné dve menované štúdia zverejnili prvé trailery filmov aj pre širokú verejnosť. Jeden k očakávanému pokračovaniu filmovej série adaptácii kníh od spisovateľky Agathy Christie v réžii Kennetha Branagha a druhý ku komediálnej novinke z prostredia “ostrovného“ futbalu, ktorú natočil Taika Waititi.

Searchlight Next Goal Wins
Komediálna dráma je natočená podľa rovnomenného dokumentu z roku 2014 (r. Mike Brett a Steve Jamison) a sleduje príbeh svojského a netradičného futbalového trénera Thomasa Rongena, ktorý dostane za úlohu viesť národný tým Americkej Samoi. Tím, ktorý je jedným z najhorších na svete, čo dokazuje aj vysoká prehra v rámci medzinárodného zápasu FIFA v roku 2001 v pomere 31:0 proti Austrálii, ktorá sa zapísala do histórie.

Hlavnú úlohu trénera Rongena si zahral Michael Fassbender, ktorý sa nám predstaví v jednej zo svojich ľahších úloh. Spolu s ním si vo filme zahrali aj Elisabeth Moss, Will Arnett, Uli Latukefu, Rhys Darby, Oscar Kightley, David Fane, Lehi Falepapalangi, Semu Filipo, Rachel House, Angus Sampson, Frankie Adams, Beulah Koale, Sisa Grey, Russell Satele, Karim Benz, či Chris Aloso. Jednu z úloh, hráčku Jaiyah Saelua, ktorá je tzv. fa’afafine, čo je tretie pohlavie v polynézskej spoločnosti, a ktorá sa stala prvou nebinárnou a trans ženou, ktorá si zahrala v kvalifikačnom zápase Svetového pohára, si zahrala rovnako fa’afafine nebinárna herečka Kaimana.

Film, ktorého premiéra sa viac krát odkladala, sa natáčal na Honolulu od novembra 2019 do začiatku roka 2020, avšak neskoršie v post-produkcii prešiel film novými dotáčaniami, kvôli pre-obsadeniu herca Armieho Hammera hercom Willom Arnettom. No a nebol by to Taika Waititi, ktorý by filmu neprenechal kúsok zo svojho svojského humoru. Film je predstavovaný ako „od toho losera, ktorý prehral na Oscaroch v kategórii najlepší film za Králiček Jojo, či na cenách Teen Choice za film Thor: Ragnarok“. 

Film Next Goal Wins príde do našich kín 16. novembra 2023.

20th Century Studios A Haunting in Venice

Herec a režisér Kenneth Branagh nás opäť vezme do nezabudnuteľného a dobrodružného sveta slávneho belgického detektíva Hercula Poirota, ktorý ale v novinke naberie nečakane temný, mrazivý, až hororový spád. Film je natočený podľa knihy od Agathy Christie, Hallowe’en Party a odohráva sa v talianskych Benátkach po Druhej svetovej vojne. Detektív Poirot sa zúčastní spirituálnej seansy, ktorá nielenže vyvolá duchov minulosti, ale ktorá zároveň poskytne zámienku na novú vraždu. Z detektívneho filmu sa razom stáva mysteriózny thriller.

Film má rovnako ako jeho predchádzajúce časti Vražda v Orient Expresse (2017) a Smrť na Níle (2022) impozantné herecké obsadenie. Po boku Branagha sa predstavia aj čerstvá držiteľka Oscara Michelle Yeoh, Tina Fey, Camille Cottin, Kelly Reilly, Kyle Allen, či Jude HillJamie Dornan, s ktorými Branagh pracoval na oscarovskom filme Belfast.

Film A Haunting in Venice príde do slovenských kín 14. septembra 2023.

Zdroj:  press.searchlightpictures.com Foto © Depositphotos/Searchlight/20th Century Studios/youtube

Súvisiace články