Prvý oficiálny trailer k filmu Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One od režiséra Christophera McQuarrieho

17.5.2023|Ivet Kollárová|

Štúdia Paramount Pictures zverejnili oficiálny trailer k dlho-očakávanej siedmej časti kultovej filmovej série Mission: Impossible, ktorá svoju úspešnú cestu filmovým svetom naštartovala v roku 1996 ako adaptácia rovnomenného televízneho seriálu.

Novinka Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One je, ako napovedá názov filmu, prvý zo záverečných dvoch filmov série, ktoré dovedú do svojho cieľa agenta Ethana Hunta a jeho spoločníkov z IMF. O réžiu a scenár (spoločne s Erikom Jendresenom) sa postaral Christopher McQuarrie, ktorý je pri filmoch MI od piatej časti s podtitulom Národ grázlov a pod jeho vedením bude séria s filmom Dead Reckoning Part Two aj ukončená.

Film, v ktorom Cruise spoločne s režisérom a kaskadérskym tímom opäť posúvajú hranice svojich možností, sa sústredí na novú nebezpečnú misiu tímu IMF, ktorý musí lokalizovať novú zbraň, ktorá je hrozbou pre ľudstvo, ešte skôr ako sa dostane do zlých rúk. Avšak do cesty na záchranu sveta sa pripletie temná Ethanova minulosť, s ktorou sa bude musieť vyrovnať, zatiaľ čo sa vydáva na vražednú misiu okolo sveta v snahe zabrániť katastrofe. Pri konfrontácii so záhadným protivníkom je Ethan nútený pripustiť, že nič nie je dôležitejšie ako jeho misia, dokonca ani životy tých, na ktorých mu najviac záleží.

Vo filme uvidíme staré známe tváre na čele s Tomom Cruisom, Simonom Peggom, Vingom Rhamesom, Rebeccou Ferguson, Vanessou Kirby, či Henrym Czernym, ktorý si zopakoval svoju úlohu ešte z originál filmu z roku 1996 Mission: Impossible. Novými prírastkami vo filme sú Hayley Atwell, Pom Klementieff, Esai Morales, Shea Whigham, Indira Varma, Cary Elwes, Rob Delaney, či Greg Tarzan Davis.

Film Mission: Impossible Odplata – Prvá časť príde do slovenských kín 13. júla 2023.

Zdroj:  youtube.com Foto © Paramount/Skydance/youtube

Súvisiace články