Oficiálny trailer k novinke od Yorgosa Lanthimosa, Poor Things

10.6.2023|Ivet Kollárová|

Štúdia Searchlight priniesli na svetlo sveta prvý oficiálny trailer k novému filmu od režiséra novej gréckej divnej vlny Yorgosa Lanthimosa, projekt, ktorý bol natočený skoro pred dvoma rokmi, romantickú fantasy drámu Poor Things. Lanthimos na snímke spolupracoval s Emmou Stone, ktorá, okrem hlavnej úlohy film aj produkuje, a ktorá si zahrala aj v jeho predchádzajúcom filme Favoritka, ktorý získal Oscara pre najlepšiu herečku v hlavnej úlohe (Olivia Colman).

Film Poor Things je adaptáciou rovnomennej novely z roku 1992 od spisovateľa Alasdaira Graya a sleduje mladú ženu, Bellu Baxter, ktorú späť k životu priviedol brilantný, ale tak trochu netradičný vedec Dr. Godwin Baxter. Bella je ako experiment, ktorej mozog a telo nie sú úplne zosúladené a pod vedením a ochranou Baxtera je nedočkavá sa pustiť do učenia sa o živote, jej tele a svete. No z nedostatku vedomostí, Bella utečie so slizkým a zhýralým právnikom Duncanom Wedderburnom, s ktorým sa vydáva na divoké dobrodružstvo naprieč kontinentmi. Napriek všetkému, oslobodená od predsudkov svojej doby, je Bella vytrvalá vo svojom zámere postaviť sa za rovnosť a slobodu.

Okrem Emmy Stone, ktorá stvárnila Bellu, si vo filme zahrali Willem Dafoe, Mark Ruffalo, Ramy Youssef, Jerrod Carmichael, Christopher Abbott, či Margaret Qualley. O scenár sa postaral Tony McNamara a o unikátne zábery, kameraman Robbie Ryan, ktorí spolupracovali s Lanthimosom aj na filme Favoritka

Film Poor Things bude mať slovenskú premiéru 7. septembra. Avšak, rovnako ako pri filme Favoritka sa očakáva jeho svetová premiéra na MFF Benátky, ktorý svoj line-up zverejní približne za mesiac a bude prebiehať od 30. augusta do 9. septembra 2023.

Zdroj:  searchlightpictures.com Foto © Depositphotos/Searchlight/youtube

Súvisiace články