Seriál Black Mirror zverejnil názvy epizód šiestej série a oficiálny trailer

10.6.2023|Ivet Kollárová|

Dlho-očakávaná nová séria úspešnej mysterióznej, sci-fi drámy od autora Charlieho Brookera, Black Mirror sa vracia na obrazovky streamu Netflix15. júna. A napriek tomu, že tušíme, čo môžeme očakávať, na navnadenie nám Netflix zverejnil bližšie detaily k jednotlivým epizódam, ako aj oficiálny trailer.

Šiesta séria dystopického, antologického seriálu Black Mirror, ktorý skúma vplyv technológie a umelej inteligencie na ľudí, ktorý vo veľa prípadoch pôsobí tým najznepokojivejším dojmom, bude mať päť epizód (o dve viac ako piata séria, ktorá mala premiéru v lete v roku 2019). S mottom najnepredvídateľnejšie, najnezaraditeľnejšia a najneočakávanejšia séria, Brooker sľubuje rôznorodé, šialené a dostatočne temné, satirické príbehy a zvraty aké sme v rámci série ešte nevideli.

Čo ale uvidíme je opäť raz excelentné herecké obsadenie, ktoré sa predstaví v priebehu série. Tešiť sa môžeme na Aarona Paula, Kate Mara, Michaela Ceru, Josha Hartnetta, Himesha Patela, Annie Murphy, Anjanu Vasan, Zazie Beetz, Roba Delaneyho, Daniela Portmana, Auden Thornton, Bena Barnesa, Paapa Essiedu, Roryho Culkina, či Salmu Hayek Pinault.

Tu je prehľad piatich epizód, ktoré nás čakajú (ku všetkým epizódam scenár napísal Charlie Brooker):
Joan is Awful
Réžia: Ally Pankiw
Hrajú: Annie Murphy, Ben Barnes, Himesh Patel, Michael Cera, Rob Delaney, Salma Hayek Pinault 

Mladá, obyčajná žena ostane v šoku po tom, čo zistí, že svetová streamovacia služba natočila prestížny televízny seriál podľa jej života a ju samotnú v ňom stvárňuje hollywoodska super-hviezda Salma Hayek.

Loch Henry
Réžia: Sam Miller
Hrajú: Daniel Portman, John Hannah, Monica Dolan, Myha’la Herrold, Samuel Blenkin

Mladý pár cestuje do ospalého škótskeho mestečka, aby začal pracovať na výnimočnom dokumente o prírode – avšak po príchode je vtiahnutý do centra záhadného a štipľavého miestneho príbehu, ktorý zahŕňa šokujúce udalosti z minulosti.

Beyond the Sea
Réžia: John Crowley
Hrajú: Aaron Paul, Auden Thornton, Josh Hartnett, Kate Mara, Rory Culkin

V alternatívnom roku 1969, dvaja muži na nebezpečnej high-tech misii zápasia s následkami nepredstaviteľnej tragédie.

Mazey Day
Réžia: Uta Briesewitz
Hrajú: Clara Rugaard, Danny Ramirez, Zazie Beetz

Problémová začínajúca hviezda, ktorú prenasledujú dotieraví paparazzi sa musí vyrovnávať s následkami automobilového incidentu, ktorý spôsobila a z miesta nehody ušla.

Demon 79 
Réžia: Toby Haynes
Hrajú: Anjana Vasan, Paapa Essiedu

Severné Anglicko, rok 1979. Mierumilovná predavačka sa dostáva do zložitej situácie, keď na príkaz musí spáchať hrozné, násilné činy, aby zabránila katastrofe.

Zdroj:  media.netflix.com Foto © Netflix/youtube

Súvisiace články