HODNOTENIE

emkey
Trezeguet2
guri
matt006
darkpatejl
nenechajte sa mylit subboardom - ROFL ze kde su tie komedie z Afriky - tento film si zasluzi minimalne 4 hviezdicky - ano film nie je pre citlive natury, je to realita...Herecke vykony, rezia aj kamera su vynikajuce - musim odporucat
subboard
Pre mňa veľmi hlboké sklamanie.Čakal som niečo s dobrodružnou tématikou, ale je to ešte horšie.Ide čisto o politický film s veľkým posolstvom s dobrodružnou zápletkou.Až prehnané scény ako sa z malých detí stávajú zabijaci (žiaľ skutočnosť v Afrike),nehorázne množstvo mŕtvol, špinavé africké ulice sa striedajú s africkou prírodou,čiže kontrasty sa striedajú.Pre veľmi citlivé nátury film neodporúčam nakoľko scény ako malé deti zabíjajú nevinných ľudí nie sú moc príjemné.Tvorcom asi išlo o snahu otočiť pozornosť verejnosti na africký kontinent.Žiaľ na mňa až príliš veľa násilia.Kde sú filmy o Afrike v štýle preslávených komédii ako Afričan od Philipa de Brocu s Philipom Noiretom.Som si istý, že film o Afrike v podobnom veselom duchu by prilákal viacej divákov.
Marko
Ďalší film s posolstvom, že nie všetky diamanty su čisté a mnohé majú svoju temnú krvavú minulosť. Film čerpá z prostredia občianských vojen z Afriky a ilegálneho vývozu diamantov, avšak do kvality filmu s podobnou tématikou Hotel Rwanda mu čosi chýba. Leondaro DiCaprio mi v úlohe pašeráka vôbec nesadol, avšak snažil sa čo sa dalo. Jeho hereckí spoluprotagnisti Jennifer Connely a Djimon Hounsou sa tiež nedali zahanbiť, avšak mohli pridať. Záver filmu je klišovitý a predvídateľný. A poznámka na koniec: vo filme uvidíte nádherné prírodné scenérie, u ktorých sa človek zaručene pokochá.
Xloverin
matko
Trošku krutý dej ale čakal som od tohto filmu ovela menej.Príjemne prekvapil.Odporúčam každému