HODNOTENIE

RobertHolik
Dlho sa hovorilo ze s takej tenkej knihe je nemozne spravit tento film.. Ak niekto, tak jedine David Fincher by to vedel spravit.. A tak to aj je, Brad Pitt je perfektny v tomto filme, podla mna si zasluzil Oscara. Vedlajsie roly su ties uzasne.. Tak krasne spracovane, podla mna majstrovske dielo. Neviem proste povedat nic zle o tomto filme..
emkey
borovska
Film o prijímaní vlastného osudu. O zmierení a vyrovnaní sa s tým, čo nám bolo prisúdené. O neporovnávaní sa. Môžem hovoriť len za seba, ale ja tento film asi dlho nedostanem z hlavy.
OReX
Pri pozeraní filmu mi neustále behal po rozume Forest Gump, keďže námet a spracovanie je podobné (kapitán Mike vs. poručík Dan Taylor - obaja majú dokonca niečo spoločné s vojnou a loďou :D). Hodnoteniu tohto snímku teda porovnávanie so Zemeckisovym snímkom absolútne nepomôže a rapídne ho zníži, keďže Forest je akčnejší, intervaly životných udalostí,zmien a starostí sú kratšie a šokujúcejšie. Keď však od porovnávania upustím, musím Benjamina Buttona hodnotiť naozaj pozitívne. Dlhá stopáž v tomto prípade nie je rušivá, príbeh mapuje celoživotné časové obdobie (čiastočne na pozadí významých svetových udalostí) aj keď trošku netradične - nakoniec veď originálny nápad je aj hlavným nosníkom celého príbehu. Na výzore hlavných hrdinov, teda uberanie a pridávanie ich veku, si tvorcovia dali naozaj záležať. Prechody medzi rozprávaním udalostí (čítanie denníka) a udalosťami samotnými takisto príjemné a plynulé. Mne osobne vadila iba jedna drobnosť a to obsadenie Cate Blanchett do hlavnej úlohy Daisy. Nie preto, že by bola zlá herečka, práve naopak (mne však z nevysvetliteľných, bližšie nedefinovaných dôvodov proste nesedí). Brad Pitt opäť vynikajúci, iné som ani neočakával. U mňa celkovo 87%
guri
Stava sa, ze film ma originalny (alebo aspon zaujimavy) namet, no spracovanie az take zaujimave nie je. Ked sa vsak aj pribeh vydari a absolutne vas pohlti, postavy uputaju a 165-minutovy film ani minutu nenudi, je to krasa. A presne to sa tomuto filmu podarilo. Obcas som si spomenul na Forresta Gumpa (hlavna postava pri historickych momentoch - start raketoplanu) a obrazmi na Rad nestastnych prihod (hlavne sceny na mori). A scena s taxikom bola uzasna!