HODNOTENIE

RobertHolik
Dost o nicom
Johny70
borovska
S LOTR sa to porovnávať nemôže už len preto, že samotná knižná predloha o Bilbovom dobrodružstve zďaleka nedosahuje hĺbku Pána prsteňov, celú tú megametaforu o moci a o sile "malých". Ale aj tak dobre. Na to, že Hobita roztiahli na 3 filmy, je to až veľmi dobré.
emkey
Marko
Z Hobita síce nedýcha až taká epičnosť ako z trilógie Pána Prsteňov, ale každopádne stále zručne natočený prequel k Pánovi Prsteňov. Peter Jackson je detailista, kedže fiilm trval až skoro 3 hodiny, a je to len prvá čast, s trochou nadsádzky môžeme povedať že knihu prečítame rýchlejšie :-) Začiatok bol síce pomalší, ale potom sa to rozbehlo na plnú rýchlosť. Kedže som z filmu nemal žiadne prehnané očakávania, z filmu som bol spokoný a opäť som rád vnoril do fantasy sveta Stredozeme. Ako fanúšik literárnych príbehov Stredozeme dávam 4 a pol hviezdičky, ostatním budú stačiť 4.
guri
Navrat do Stredozeme ani zdaleka nefunguje podobnym wow-efektom ako to bolo s Panom prstenov pred viac nez dekadou. Sice je to rovnaky svet (o com nas Jackson presviedca rovnakou reziou), ale nieco tomu predsa len chybalo. Stari znami z Pana prstenov na jednej strane sice potesia, ale nic by sa nestalo, ak by v Hobitovi neboli. Howard Shore niekedy az prilis recykluje sam seba, no hudba je to stale vyborna. Najhorsie na tom je roztahany hodinovy uvod, ktory priamo nabada na permanentne zivanie. A trpaslici su si velmi podobni (takze diverzita skupiny z Pana prstenov sa nekona), o akomsi rozvoji postav sa neda hovorit ani pri najlepsej voli. Dalo sa ocakavat, ze technicka stranka bude vyborna - a aj je! Predovsetkym vypravu som uplne hltal. Triky takisto boli skvele, o maskach ani nehovoriac. Tromfom je jednoznacne Martin Freeman, ktory sa pre rolu hobita ocividne narodil a maximalne sa pre nu hodi. PS: Este ze mali trpaslici so sebou Gandalfa, lebo by ich viackrat nemal kto vytiahnut zo slamastiky a putovanie by tak skoncilo uz na zaciatku... PS2: Trochu mam obavy z predlzenej verzie a z toho, cim Jackson vyplni vacsiu stopaz...