film X-Men Origins: Wolverine (2009)
Film X-Men Origins: Wolverine (2009)
Video (1) | Články (2)

Réžia:

Gavin Hood

Žáner:

Akčný | Fantasy | Sci-Fi | Thriler

Krajina

USA

Dĺžka filmu

97 min

Slovenská premiéra:

30.4.2009 (Tatrafilm)

Pôvodný názov:

X-Men Origins: Wolverine

Film X- Men Origins: Wolverine je dejovo posadený na samý počiatok ságy o známych mutantoch X-menoch. Hugh Jackman sa vracia v úlohe, ktorá z neho urobila filmovú hviezdu: v roli Logana alebo neľútostného mutanta Wolverina obdareného zázračnou schopnosťou regenerácie a tiež adamantiovými pazúrmi na rukách.
Kým tri predchádzajúce filmy boli posadené do nie príliš vzdialenej budúcnosti, hlavná časť nového príbehu sa odohráva v 70. rokoch minulého storočia. Dej sa vracia k počiatkom Wolverinovej hrdinskej kariéry i tragickým udalostiam jeho života, z ktorých ho najviac poznamená smrť osudovej lásky Kayle Silverfox. Jej smrť spôsobí Wolverinovo zapletenie sa s tajným vládnym vojenským programom Weapon X. S projektom, ktorý mu navždy úplne zmení život. Pod velením Williama Strykera sa sformuje tajná vojenská jednotka Team X, zložená výlučne z mutantov.
Jedným z nich je tiež Viktor Creed alias Sabretooth, neskrotná bytosť s neuveriteľnou silou, s ktorým musí Wolverine zviesť svoj najťažší súboj.
„Chceli sme prekročiť očakávania vo všetkých smeroch“, hovorí herec a producent Hugh Jackman. „Nemohli sme urobiť len dobrý film, muselo toho byť omnoho viac.“ „Áno, film musí byť vizuálne okúzľujúci a akcia musí byť rýchla a úderná“, hovorí režisér Gavin Hood, ktorého snímka Tsotsi vyhrala v roku 2005 Oscara za najlepší cudzojazyčný film. „Musíte však zaujať aj príbehom a prepracovanými postavami. Ústredná myšlienka filmu leží v postave, ktorá nie je spokojná s tým, kto je, ktorá neúnavne bojuje s podstatou vlastného ja. Wolverine je veľmi zaujímavá a hlboká postava. Téma vnútorného boja dodáva filmu šťavu, vďaka čomu je to viac než „len“ akčný film.“ Od začiatku do konca ponúka X-Men Origins: Wolverine skvelú porciu zábavy, akcie a dobrodružstva, ktoré boli silnou stránkou všetkých filmov o X-menoch.