HODNOTENIE

RobertHolik
Tak trocha prepisana verzia druhej svetovej vojne po svojom len tak briliantne ako vie Quentin Tarantino. Skvely herci, Brad Pitt je nezabudnutelny, Eli Roth reziser Hostelu je uzasny ako Bear Jew ale najmä Christoph Waltz.. Garantujem vam ze ak ste ho nikdy nevideli hrat ze sa stane vasim favoritom! Ihned po filme som sa snazil najst jeho starsie filmy, uplne briliantny! Jeden z najlepsich filmov Quentina
emkey
Kano
Johny70
guri
OReX
Opäť som očakával veľa a prekvapivo som dostal ešte viac. Na začiatok treba podotknúť, že na tento film je potrebné mať v obľube tarantinovký štýl a spôsob vyjadrovania sa prostredníctvom audiovizuálnych prostriedkov a taktiež okamžite zabudnúť na historickú relevantnosť. Pred samotnou návštevou kina som sa stretol s rôznymi názormi typu: 'príliš dlhé', 'zbytočné scény' alebo 'nepotrebnosť kapitol'... S ničím z toho nemôžem súhlasiť. Začnem hudobným doprovodom, keďže ten prvý divák registruje na začiatku na čiernom plátne so zoznamom účinkujúcich hercov. V tomto momente som dostal pocit, že začína western. Precízne zvolená hudobná zložka putuje v súhre s obrazom počas celého filmu. Herecké obsadenie dokonalé. Christoph Waltz (plynule rozprávajúci 3 jazykmi) a Brad Pitt so svojimi svojskými charakterovými postavami zatieňujú kvalitné výkony ostatných aktérov. Oceňujem autenticitu a použitie angličtiny, nemčiny a francúzštiny (aj troška taliančiny) vo vyváženej miere, ktorá zážitok zázadnou mierou posunula o krok ďalej. To isté platí o dialógoch. Samotný scénar pre Quentina netypický ma veľmi potešil. Počas dlhej minutáže sa striedajú vtipné, tragické, sarkastické, psychologické a brutálne scény, niektoré na hranici únosnosti zdravého rozumu. Napísať sa dá ešte veľa, nič to však nemení na fakte, že si to treba jednoducho pozrieť. Vrelo odporúčam a osobne som presvedčený, že časom sa tento snímok stane kultovým podobne ako Pulp fiction a nejeden filmový fanúšik bude ovládať množstvo trefných a zábavných replík. Pán Tarantino gratulujem a zároveň ďakujem.
slavo.soch
Pre slabšie povahy tento film určite nie je vhodný. A keď si ho už idú pozrieť, tak nech pred ním nič nejedia :) Mimochodom ku tej taliančine čo vo filme odznela. Rozhodne bola jednou z najvtipnejších epizódiek, ktorých bolo vo filme dostatok. Najviac sa mi páčila postava Hansa Landu, ktorého stvárnil Christoph Waltz.