HODNOTENIE

emkey
jack
Kano
vendel
zola
poviem narovinu ze ma to trochu sklamalo cakal som viac privela robotov a herci tak akoby zanikli jednotka sa mi velmi pacila ale dvojka nie je bohvie co dufam trojkou napravia dojem
guri
Tranformers 2 = stupidnejsi pribeh, ovela viac robotov (niektore mi pripadali len ako ukazka trikarov, co vsetko dokazu...), ovela menej nadhladu, no stale este ako-tak zabavne.
peto166
kedze som necakal ze 2 bude lepsia ako 1 som spokojny :D
Hattori Hanzo
Konečne. Dva roky čakania boli zavŕšené. Bol som pripravený dať plné hodnotenie v prípade, že by si dvojka zachovala kvalitu prvej časti. Vtipné scény sme našli aj v jednotke, no takú komédiu, akú z Revenge of the Fallen spravil Bay som rozhodne nečakal. S OReXom plne súhlasím vo všetkých bodoch obžaloby. Áno, dalo sa aj zasmiať, ale deti ktoré za mnou sedeli to brali až príliš cirkusovo. Najviac ma sklamal český dubbing, čo ale nezahŕňam do hodnotenia. Pekne si počkám na DVD s originálnym zvukom, veď hlas takého Megatrona je jedna z vecí na ktoré som sa najviac tešil. Dubbingový hlas sa mu žial ani nepriblížil. A samotný Fallen... to musí byť sila. Musím ale priznať, že tak plné kino už dávno nebolo. Zrejme aj vďaka dubbingu. Akciou a transformačnými zvukmi je film prepchatý, čo u mňa zavážilo najviac. To, o čom film mal byť, bolo do bodky naplnené. Soundtrack sa velmi od prvej časti nelíši, hlavná téma sa opakuje s malými obmenami, ale je skvelá a mne osobne to vôbec nevadilo. Tých dvoch otravných šrotných debilov, ktorí sa poskladali zo zmrzlinárskeho auta si ale Bay fakt mohol odpustiť.
OReX
Po skúsenostiach s prvým dielom bolo jasné, že očakávať prepracovanejší príbeh je úplne zbytočné a naivné. Trápnych gagov, scén a vtipov neuveriteľné množstvo, aj keď svoj početný okruh publika vyznávajúci tento typ "lacnej" zábavy si v kine takisto našlo (hlavne pre diváčku vedľa mňa, ktorá sa smiala pomaly aj na záverečných titulkoch). Keďže som snímok zhliadol v našich podmienkach, nedalo sa vyhnúť českému dabingu, čo bolo naozaj naškodu. Jediný, kto bol počúvateľný a hlas sedel k výzoru, bol agent Simmons, inak naozaj utrpenie a tým pádom aj zníženie kvality zážitku (ku kvalite obrazu v danom multi-kine sa ani radšej nevyjadrujem ale bol som naozaj nemilo prekvapený, že je možné taký obraz ponúkať v dnešnej "HD" dobe). A teraz k pozitívam. Akcia a špeciálne efekty prepracované na maximum, slasť pre zrakové zmysly, fantasticky podporená zvukovou kulisou (zvuky Transformerov takisto dokonalé tak ako ich poznáme z jednotky). Na výprave poznať dôkladnosť a precíznosť, keďže výber lokácií je naozaj príťažlivý. Kamere sa nedá veľa vyčítať a pokiaľ sa človek sústredil aj na túto zložku, prišiel si na svoje. Hodnotiť Transformers 2 je dosť kontroverzné, keďže proti sebe stoja podpriemerné a vynikájúce zložky. Vo mne zanechal celkovo pozitívny a príjemný pocit (to platí aj pre Megan Fox, napriek tým jej "modelkovským" výstupom spomenutých v recenzii :). Je to taký oddychový a zároveň fascinújúci akčný počin.