film Moon (2009)
Film Moon (2009)

Moon (2009)

film Moon (2009)
Film Moon (2009)

Žáner:

Sci-Fi | Thriler

Krajina

Veľká Británia

Dĺžka filmu

97 min

Pôvodný názov:

Moon

Nachádzame sa v blízkej budúcnosti. Astronaut Sam Bell obýva vzdialenú časť mesiaca, plniac trojročnú zmluvu so spoločnosťou Lunar Industries, kde dohliada na ťažbu hlavného zdroja energie pre našu planétu, Helium-3. Táto práca vyžaduje len jednu ľudskú pracovnú silu a na jej obtiažnosti neuberá ani pokazený satelit, ktorý nezabezpečuje komunikáciu s domovom v reálnom čase, takže sa Sam musí uspokojiť iba so zaznamenanými správami, ktoré prijíma a odosiela.
Našťastie misia sa blíži ku koncu a Sam trpezlivo odpočítava posledné dni, po ktorých sa opäť zvíta s milovanou ženou Tess a ich trojročnou dcérou Eve. Konečne opustí základňu Sarang, ktorá sa stala na istý čas jeho domovom a porozpráva sa aj s niekým iným než s hlavným počítačom základne menom Gerty.
Náhle sa však začne jeho zdravie zhoršovať. Bolestivé migrény, halucinácie a nedostatočné zaostrovanie mu takmer spôsobia smrteľnú nehodu pri rutinnej jazde po povrchu mesiaca. Po návrate na základňu (bez spomienky akým spôsobom sa tam dostal) si postupne uvedomuje, že zápasí s časom a odhaľuje, ako on sám zapadá do plánov spoločnosti.

(OReX)