HODNOTENIE

RobertHolik
Naozaj uzasny film... Jeden z najlepsich filmov Leonarda DiCapria, a to ho moc ani nemusim.. Tuto to vsak dobre zahral.. Mark Ruffalo tu je skvely ties! Twist na konci sa mozno niektorym ludom nebude pacit, mne teda hej.. Napinavy, dobre urobeny!
emkey
Willweber
Konecne po dlhom case od Leonarda schopny film
Marko
Tento Scorseseho film ma celkom dostal. I keď kratšia stopáž by mu možno neuškodila, avšak Scorsese má príbeh pevne v rukách, prostredie pochmúrneho depresívneho ostrova s výbornou kamerou s charizmatickým Leonadrom DiCapriom vás vtiahne a záverečné finále bolo čerešničkou na torte.
guri
Marty Scorsese je stary rutiner, ktory dokaze natocit relativne kvalitny film, aj ked ide len na pol plynu. Ani standardne nadpriemerny DiCaprio, atmosfera 50. rokov ci velmi zaujimava hudba nedokazu prekryt vacsie ci mensie chyby ako prepisknuta stopaz, necakany amaterizmus a umelost (uvodna scena na lodi natacana v interieroch...) a rozuzlenie, ktore az tak velmi prekvapujuce vlastne ani nie je.
OReX
Zdravo zamotaný, tajomný, sem-tam napínavý. Vzhľadom na stopáž, je Shutter island trocha vláčny a miestami nudný. Keďže ide o Scoreseseho film, dosť ma zarazil amatérsky úvod. Scéna na trajekte očividne odhaľuje, že aktéri do prostredia nepatria a celé sa to odohráva pred zeleným plátnom. Úvodná hudba počas scény odhaľujúcej ostrov a zoznamujúca diváka s prostredim je totálne prehnaná a rušivá (zvyšok filmu je už v poriadku). Atmosféru musím pochváliť, takisto zasadenie príbehu do obdobia 50tych rokov. Štýl podania príbehu a celkové spracovanie snímku pripomína thrilery 80tych rokov (nemá až tak veľa spoločného s Kubrickovym The Shinning ale aj tak by som ich prirovnal, hoci okrajovo). Z pokojného vyšetrovania sa stane paranoidné naháňanie prízrakov, kde zrazu všetci sú podozriví a súčasťou obrovského spiknutia. K hereckým výkonom nemám námietky, film je plný zaujímavých charakterov s kvalitným podaním. Záver a rozuzlenie nie je úplne jednoznačné a vyvoláva ďalšie otázky, divák je ponechaný v istom podozrení a nedôvere...