HODNOTENIE

emkey
borovska
Začiatok filmu, no vlastne celá prvá hodinka je dosť nudná. Celkom sa stratila "anglickosť" knižného Sherlocka Holmesa a tým aj celá poetika jeho detektívnej práce, ale to je naozaj vec poňatia, asi je takto akčnejší...
Willweber
Velmi dobry navrat k starej filmovej, alebo serialovej klasike
zola
ked som to videl prvykrat nejak ma to neoslovilo ale druhykrat celkom sa mi to zapačilo nie je to niečo úžasne ale kto ma rad detektivne filmy tak si pride na svoje
guri
Robert Downey Jr. je tak trochu iny Sherlock Holmes -intelektual, ktory sa neboji pouzit svoje paste. Spolu s dr. Watsonom (spolahlivy Jude Law) zachranuju digitalny Londyn a zvysok sveta, no napriek relativne skromnej akcii, zbytocne ukecanej prvej polovici (hoci niektore dialogy medzi ustrednou dvojicou boli pomerne vtipne) a viac nez dvojhodinovej stopazi im to ide pomerne hladko. Druha polovica nabera na obratkach, sympaticka Rachel McAdams dostane viac priestoru a ked popri tom vsetkom dobrudruzstve hra Zimmerova hudba, je to vlastne nakoniec celkom fajn film.
fantomas
Z Sherlocka Holmesa nám tu Ritchie spravil akčného hrdinu niečo na spôsob James Bond z 19. storočia. Výprava je celkom slušná, i keď s digitalizáciou Londýna to trošku prehnali. Film avšak slušne odsýpal a pokiaľ nie ste ortodoxný holmesofil, tak sa budete na filme dobre baviť.
OReX
Vzhľadom na to, že prvú polovicu filmu som dostával mikrospánky, neľutujem. Miestami naozaj nudné ale celok pôsobí ako svižný (druhá polovica), viacmenej humorný snímok so štipkou akcie, kvalitným technickým spracovaním a výborným hereckým obsadením. Príjemné oživenie sherlockovskej tématiky s naozaj "iným" ne-klasickým poňatím a pohľadom na toto preslávené a nespočetnekrát sfilmované dielo.