HODNOTENIE

emkey
vendel
yves16
Film ukazuje, že aj sám kráľ (Colin Firth) má tiež svoje problémy a starosti v jeho poruche reči, s ktorými musí bojovať a postaviť sa im čelom. Jeho žena (Helena Bonham-Carter) a logopéd (Geophrey Rush) mu v tom boji pomáhajú. Všetci herci v hlavných úlohách podali solídny herecký výkon, s postavami sa čoskoro zžijete. Z toho filmu si odnesiete kvalitný filmový zážitok.
flegmatis
Skvely film, uzasne herecke vykony...
borovska
Marko
Tento film veľmi príjemne prekvapil, a trojica hlavných hereckých protagonistov (Colin Firth, Geogrey Rush a Helena Bonham Carter) podala výborný herecký výkon. Nesmiem zabudnúť ani na dobre odvedenú výpravu, anglické historické prostredie nemalo chybu. Colin Firth si za dobre odvedenú prácu koktajúceho anglického krála zlatú sošku Oscara právom zaslúžil.
guri
Tom Hooper prichadza po niekolkych kvalitnych serialoch a minulorocnom sportovom klenote "The Damned United" s novym britskym filmom. Atraktivna a zaujimava tema (kral koktajuci pri verejnych prejavoch) je pomerne putavo spracovana, no v niektorych momentoch by mohlo byt tempo trochu sviznejsie. 12 nominacii z neho robi horuceho favorita tohtorocnych Oscarov, no vitazstvo by som skor prial Fincherovej "Social Network". Naproti tomu stoja Colin Firth a Geoffrey Rush, ktori by bez pozlatenej sosky nemali odist a urcite uspeje aj v niektorych technickych kategoriach (minimalne kamera a hudba by boli urcite zasluzene).