HODNOTENIE

RobertHolik
Daniel Radcliffe neni LEN Harry Potter
yves16
Ľahko nadpriemerný film z obdodia 30tych rokov 20 storočia. Daniel Radcliffe sa ale do úlohy právnika moc nehodil, nejako mi nesadol, ale je to môj subjektívny názor. Právnik Arthur Kipps prichádza do jednej prímorskej anglickej dediny, kde sa stáva svedkom podivných udalostí. Bol sem poslaný, aby vyriešil právne záležitosti domu, ktorého majiteľ nedávno skonal. Tento podivný dom stojí za dedinou na odhľahlom mieste, ku ktorému je prístup len počas odlivu. Dom je zahalený tajomstvom a udalosti nenechajú na seba dlho čakať. Vizuálnu stránku musím pochváliť, občas film stratí dych, ale pokiaľ ste milovníkom duchárskych filmov, tak sa určite nudiť nebudete.
emkey
Willweber
Obstojny film, aj ked sa mi Daniel neodlucitelne spaja s Potterom urcite mu vysla aj rola v tomto filme.
Johny70
guri
Radcliffe zahodil okuliare, zatrel jazvu na cele, no s temnymi silami si akosi neda pokoj. Zena v ciernom s vyborne vystavanou atmosferou je jasnym dokazom toho, ze aj mnohokrat videne sceny dokazu zaujat a nenudit.
Lina23
Je to dávno čo sa mi do rúk dostal taký kvalitný thriller (pre niekoho horror). Najprv som sa čudovala ako to že má nejaká "Čierna lady" také vysoké hodnotenia na viacerých filmových stránkach. Ale po zhliadnutí traileru mi bolo jasné že toto bude snímka presne podľa môjho vkusu. V prvom rade ma milo prekvapilo obsadenie. Hoci som mala Daniela Radcliffa zaškatuľkovaného ako Harryho Pottera, musím uznať že mu táto historická rola svedčala. Tvorcovia sa snažili pridať mu pár rokov, čím sa z neho stal sympatický a charizmatický Arthur Kipps. Strih a kamera sa snažili zo scén vytiahnuť čo najviac a súhra oboch docielila skvelý vplyv na diváka. Atmosféra sa drží od úvodnej scény a zhusťuje pri osamelom pobyte Arthura v dome. Niektoré momenty filmu sú doslova nemé keďže Danielova postava je v budove sama a toto ticho nie je vypĺňané tak často zbytočnými a otravnými otázkami ako vo väčšine horrorov ("Je tam niekto..."). Je jasné že čakať odpoveď sa neoplatí tak načo sa vôbec pýtať. Rovnaké napätie sa naskytlo aj v okamihoch keď sa zjavovala "čierna lady". Hudba bola jemná a ponurá takže tej nie je tiež čo vytknúť. Nijaké prekvapivé rozuzlenie nečakajte. Hoci sa dôvod zjavovania dámy v čiernom dozvedáve skoro, a je v celku jednoduchý, neuberá to na výslednom efekte. Absolútny koniec možno niekoho troška prekvapí, aj keď vo mne skôr zanechal neistotu či žena v čiernom už skončila so svojím údelom alebo nie.