film Stratené mesto Z (2016)
Film Stratené mesto Z (2016)
Fotogaléria (31) | Video (1) | Články (1)

Réžia:

James Gray

Žáner:

Akčný | Dobrodružný | Biografický | Dráma | Historický

Krajina

USA

Dĺžka filmu

141 min

Slovenská premiéra:

20.4.2017 (Magic Box)

Pôvodný názov:

The Lost City of Z

V roku 1906 sa britský bádateľ Percy Fawcett (Charlie Hunnam) po prvý krát vydal do Amazónie. Počas expedície pod záštitou Kráľovskej geografickej spoločnosti podplukovník Fawcett a jeho asistent Henry Costin (Robert Pattinson) zmapovali dosiaľ neznáme územie v Bolívii.

S pomocou domorodcov idú proti prúdu Rio Verde. Výprava čelí kanibalom, chorobám, nekonečným dažďom a nedostatku potravín, ale Fawcett sa nevzdáva. Hlboko v srdci pralesa nachádza dôkazy o existencii neznámej, veľmi vyspelej civilizácie.

V Anglicku sa mu vedecká obec vysmieva. Percyho odhodlanie a posadnutosť nájsť bájne mesto Z, sú aj napriek tomu stále silnejšie. S podporou oddanej manželky (Sienna Miller) sa v roku 1925 Percy, spoločne so synom (Tom Holland) a verným priateľom Costinom, opäť vydáva do džungle.

Percy Fawcett sa stal legendou a jeho osobnosť bola predlohou aj pre postavu Indiany Jonesa. Bol inšpiráciou spisovateľa Sira Arthura Conana Doyla, Michaela Crichtona a mnohých ďalších.

Dobrodružný film Stratené mesto Z nakrútil americký režisér James Gray (Noc patrí nám) podľa knižného bestselleru Davida Granna Stratené mesto v Amazónii. Hlavná úloha legendárneho bádateľa bola zverená Charliemu Hunnamovi (Pacific Rim – Útok na zemi). V ďalších úlohách sa predstavia Robert Pattinson (sága Twilight, Voda pre slony), Sienna Miller (Americký sniper) a Tom Holland (Nič nás nerozdelí).