film Jurský svet 2: Zánik ríše (2018)
Film Jurský svet 2: Zánik ríše (2018)
Fotogaléria (12) | Video (1) | Články (3)

Réžia:

Juan Antonio Bayona

Žáner:

Akčný | Dobrodružný | Sci-Fi

Krajina

USA

Dĺžka filmu

130 min

Slovenská premiéra:

21.6.2018 (CinemArt)

Pôvodný názov:

Jurassic World 2

Pred štyrmi rokmi nás dinosaury porazili. Teda na Isla Nubar, exotickom ostrove, kde prosperoval unikátny zábavný park Jurský svet, až dovtedy kým sa samotným  exponátom nepodarilo utiecť. Vo finále jedného z najúspešnejších filmov všetkých čias opustili ostrov poslední ľudia a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorom.

Tentoraz sa musia vrátiť späť, pretože na ostrove sa prebudila sopka a dinosaurom už po druhý krát v dejinách hrozí vyhynutie. Claire (Bryce Dallas Howard) sa z ustráchanej manažérky parku premenila v aktivistku, ktorá chce dinosaury za každú cenu zachrániť. Owena (Chris Pratt), na ostrov ženie túžba nájsť a zachrániť Blue, inteligentného jaštera, ktorého dokázal vychovať a čiastočne aj vycvičiť, a po ktorom sa po zániku parku zľahla zem. Na Isla Nubar im však nehrozí len zožranie, ušliapanie alebo spálenie vytekajúcou lávou. Hneď po príjazde sa stanú očitými svedkami a nedobrovoľnými aktérmi falošnej hry, ktorá v konečnom dôsledku môže zmeniť život na celej planéte a vrátiť ho o pár miliónov rokov späť.

Vo filme Jurský svet: Zánik ríše sa vracia tím, ktorý vytvoril famózny prvý diel, len režisér Colin Trevorrow posunul režijné opraty J. A. Bayonovi a spolu s Stevenom Spielbergom sa ujal role producenta. Ako spojenie so ságou Jurského parku potom pôsobí aj návrat Jeffa Goldbluma v úlohe vedca Iana Malcolma.

Jurský svet: Zánik ríše bude výnimočný aj tým, že sa v ňom objaví viac jašterov ako v prvej časti alebo v akomkoľvek diele Jurského sveta. „Diváci sa samozrejme môžu tešiť na svojich obľúbených hrdinov – T-Rexa, Brachiosaura alebo Velociraptorov, ale tiež sa tu objavia druhy, ktoré ste ešte nikdy nemali možnosť vidieť. Určite stojí za to prísť sa na nich do kina pozrieť,“ sľubuje režisér Bayona.