film Rýchlo a zbesilo: Hobbs a Shaw (2019)
Film Rýchlo a zbesilo: Hobbs a Shaw (2019)
Fotogaléria (10) | Video (1) | Články (1)

Réžia:

David Leitch

Žáner:

Akčný | Dobrodružný

Krajina

USA

Dĺžka filmu

136 min

Slovenská premiéra:

1.8.2019 (CinemArt)

Pôvodný názov:

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw

Čo spája  americkú kopu svalov Hobbsa a elegantného britského zabijaka Shawa? Jeden všetkého schopný gauner, ktorého by sami bez vzájomnej spolupráce  nedokázali zastaviť. Dwayne Johnson a Jason Statham vyvádzajú v akčnej jazde, ktorá je zase o niečo rýchlejšia a zbesilejšia.

Keď sa títo dvaja postavili prvýkrát tvárou v tvár vo filme Rýchlo a zbesilo 7, bola z toho nenávisť na prvý pohľad. Predĺžená ruka spravodlivosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zbehnutý agent britskej tajnej služby Deckard Shaw (Jason Statham) boli proti svojej vôli nakoniec donútení spolupracovať a napriek nekonečnej averzii sa im to celkom podarilo.

Aj preto by ich  nemalo zaskočiť, že dostali spoločnú zákazku, nájsť a zneškodniť  tajnú britskú agentku, ktorá údajne zbehla do nepriateľského tábora. Shaw má v tejto operácii celkom jasnú motiváciu, pretože ich spoločným cieľom je jeho mladšia sestra Hattie (Vanessa Kirby). Povedané slovami klasika, všetko je však úplne inak, čo Hobbs aj Shaw zistia hneď potom, ako ju nájdu. Hattie sa totiž na vlastnú päsť pokúsila zastaviť istého pána Brixtona (Idris Elba), ktorý usiluje o vyhladenie polovici ľudstva, a zobrala mu niečo, čo k tomu súrne potrebuje. A pretože Brixton má materiálnu a prekvapivo aj fyzickú prevahu, musí vziať Hobbs aj Shaw nohy na plecia. Naháňačka vedie cez upršaný Londýn, rádioaktivitou zamorené okolie Černobylu až na Hobbsovu rodnú Samou v Polynézii. Avšak ani tu nie sú pred niektorými ľuďmi v bezpečí.

Napriek tomu, že Hobbs a Shaw tvoria samostatný príbeh, ktorý na predchádzajúce diely ságy Rýchlo a zbesilo bezprostredne nenadväzuje, kontinuita je zachovaná minimálne v podobe architekta celej série Chrisa Morgana, ktorý napísal scenár.O réžiu scén s prívlastkom „nezabudnuteľné“, sa postaral režisér David Leitch, režisér pokračovania Deadpoola a prvého Johna Wicka.