film Niekto klope na dvere (2023)
Film Niekto klope na dvere (2023)
Video (1)

Réžia:

M. Night Shyamalan

Žáner:

Horor | Mysteriózny | Thriler

Krajina

USA | Čína

Dĺžka filmu

102 min

Slovenská premiéra:

2.2.2023 (CinemArt)

Pôvodný názov:

Knock at the Cabin

Boli by ste ochotní urobiť nemožné, keby to bol jediný spôsob, ako zachrániť svet? Režisér M. Night Shyamalan, tvorca skvelých trilerov so šokujúcimi koncovkami, nakrútil intenzívny film o nepredstaviteľnej dileme. 

Rodinná dovolenka na chate uprostred lesa, ďaleko od akejkoľvek civilizácie, začala dobre, až do momentu, kedy sa na prahu domu objavia ,,oni štyria“,. Vyzerajú ako členovia šialenej náboženskej sekty, ktorí sa snažia úbohým dovolenkárom vysvetliť, že svet, tak ako ho poznajú, sa skončí, ak ho nezachránia. V skutočnosti od nich nežiadajú nič zložité. Stačí, ak spomedzi seba vyberú jedného dobrovoľníka, ktorý sa obetuje pre spásu planéty.

Znie to bláznivo, však? A keď k tomu pridáte skutočnosť, že štyria zvestovatelia sa správajú ako úplní blázni, ktorí sa okrem argumentov sem-tam uchýlia aj k násiliu, keď živo vykresľujú najrôznejšie apokalyptické vízie, je jasné, že každý, kto im uverí, musí byť rovnako bláznivý ako oni. No hoci spočiatku v členoch terorizovanej rodiny nie je ani semienko pochybností, udalosti postupne naberú taký spád, že otázka “Čo ak je to pravda?” je čoraz aktuálnejšia. Nájdu silu zvládnuť nemožné? Pokúsia sa oklamať osud? Alebo sa už aj z nich stávajú šialenci, ako samozvaní jazdci apokalypsy? Z týchto otázok behá mráz po chrbte. A pripravte sa na to, že z odpovedí vám bude ešte mrazivejšie.