serial Myšlienky vraha (2005)
TV seriál Myšlienky vraha (2005)

Myšlienky vraha (2005)

serial Myšlienky vraha (2005)
TV seriál Myšlienky vraha (2005)

Žáner:

Krimi | Dráma | Thriler

Krajina

Kanada | USA

Dĺžka filmu

50 min

Pôvodný názov:

Criminal Minds

Elitná jednotka analytikov FBI (Behavioral Analysis Unit), združená spočiatku okolo skúseného psychológa a špeciálneho agenta Jasona Gideona (Mandy Patinkin) – neskôr okolo jeho nástupcu Davida Rossiho (Joe Mantegna), ktorý, mimochodom, svojho času práve túto špeciálnu jednotku založil – vytvára profily sériových zločincov a snaží sa nielen riešiť už existujúce prípady, ale i predchádzať i prípadným ďalším potenciálnym zločinom.

Členmi tímu, ktorí sa na objasňovaní toho-ktorého prípadu podieľajú, boli a sú: vnímavý Aaron Hotchner (Thomas Gibson), špecialistka na sexuálne motivované zločiny Elle Greenawayová (Lola Glaudini) – po jej odchode z tímu na jej miesto prišla v taktických misiách ostrieľaná Emily Prentissová (Paget Brewster) -, expert na osobnostné poruchy Derek Morgan (Shemar Moore) a nadpriemerne inteligentný špeciálny agent Dr. Spencer Reid (Matthew Gray Gubler), ktorým v analýze audio-vizuálnych dôkazov pomáha nadaná technička Penelope Garciová (Kirsten Vangsness) a ktorých prácu v komunikácii s médiami a úradmi uľahčuje, a v prípade potreby i obhajuje, Jennifer „JJ“ Jareauová (A.J. Cook).

Každý osve i všetci spolu veľmi riskujú, pretože ich práca je ako šachová partia s neznámym protihráčom: každý ťah je nepredvídateľný a môže znamenať rýchla šach-mat... (presskit distribútora)