serial CSI: Kriminálka New York (2004)
TV seriál CSI: Kriminálka New York (2004)

CSI: Kriminálka New York (2004)

serial CSI: Kriminálka New York (2004)
TV seriál CSI: Kriminálka New York (2004)

Žáner:

Akčný | Dráma | Krimi | Mysteriózny | Thriler

Krajina

USA | Kanada

Dĺžka filmu

60 min

Pôvodný názov:

CSI: NY

Druhá „odnož“ kriminálneho seriálu CSI, ktorý prináša príbehy vyšetrovateľov v hektickom a nikdy nespiacom kozmopolitnom New Yorku. Napínavé príbehy s hviezdnym hereckým obsadením v hlavných úlohách policajných vyšetrovateľov – Melina Kanakaredesová a Gary Sinise ako detektívi Stella Bonaseraová a Mac Taylor.

Šéf newyorského kriminalistického laboratória, detektív Mack „Mac“ Taylor (GARY SINISE) verí, že každý človek skrýva nejaké tajomstvo a všetko navzájom nejako súvisí (je to dôsledok jeho obľúbenej Venezianovej teórie kvantovej fyziky, v ktorej platí, to že všetko súvisí so všetkým). Mac Taylor vedie elitný tím súdnych expertov, vedcov, znalcov, kriminalistov a detektívov C.S.I., ktorí v spolupráci s políciou riešia prípady vrážd na základe perfektného vyšetrenia miesta činu a tiel obetí. Vedecká analýza nájdených stôp v jednom z najlepších laboratórií v USA ich potom neomylne privedie k skutočným páchateľom. V boji so zločinom víťazia predovšetkým vďaka najmodernejšej technike. Dokážu vyriešiť aj také prípady vrážd, ktoré by iné laboratóriá pre náročnosť vzdali. Pod dokonalými a neomylnými prístrojmi nájdené dôkazy prehovoria jasnou rečou a prezradia vyšetrovateľom kľúčové informácie o zločincoch. Pomstia tých, ktorí už hovoriť nedokážu – obete ich zločinov.
Ich doménou sú dôkazy z miesta činu, predovšetkým odtlačky prstov či biologický materiál. Pri pátraní po zločincoch by však presné výsledky náročných vedeckých analýz, porovnávacích techník DNA či modernej techniky a prevratných vyšetrovacích metód ostali neúčinné, ak by všetci členovia tímu nevynaložili všetky svoje schopnosti a nenasadili svoj ľudský potenciál nad všetky medze. Aj súdni experti newyorskej kriminálky v boji so zločinom využívajú najmodernejšiu techniku. Forenzní vedci a detektívi v New Yorku majú zrejme iné problémy než ich kolegovia v Miami či Las Vegas, ale vedie je rovnako pevné odhodlanie zabraňovať šíreniu zločinu všetkými prostriedkami. Títo schopní ľudia poznajú New York v inom svetle než jeho ostatní obyvatelia. Ich úlohou je nájsť dôkazy, ktoré sa postupne skladajú do celku, aby napokon poskytli kľúč k rozlúšteniu zložitých kriminálnych prípadov.
„Mac“ Taylor pochádza z Chicaga a slúžil ako dôstojník u námorníctva. Po skončení vojenskej služby sa presťahoval do New Yorku. Medzi svojimi kolegami si vydobyl tú najlepšiu povesť a v divízii vyšetrujúcej kriminálne činy sa cíti ako doma. Detektívka druhého stupňa Stella Bonaseraová (MELINA KANAKAREDESOVÁ) je napoly Grékyňa a napoly Talianka, ale predovšetkým každým pórom Newyorčanka. Hovorí, čo si myslí a nevyhýba sa konfrontáciám. Do tímu ju priviedla jej nezávislá a nepoddajná povaha. Pre ostatných kolegov je stelesnením Sochy slobody, ženou, ktorá čelí životu vždy s hlavou hrdo vztýčenou. Tieto kvality sa v nej spájajú s inteligenciou, drzosťou a odhodlaním pracovať po Taylorovom boku. Do newyorského tímu C.S.I. ďalej patrí Danny Messer (CARMINE GIOVINAZZO), ktorý sa narodil v Brooklyne, nič ho nerozhádže a vždy má poruke nejakú historku o svojom rozvetvenom príbuzenstve. Ďalej tu pracuje tichý a uzavretý doktor Sheldon Hawkes (HILL HARPER), ktorý sa po traumatizujúcej smrti dvoch pacientov vzdal dráhy chirurga a pracuje ako koroner. Dvojicu doplňuje popudlivý detektív Don Flack (EDDIE CAHILL), inteligentný muž s pozoruhodným inštinktom pre tipovanie a hľadanie potenciálnych podozrivých ale nedostatkom trpezlivosti pre prácu s nimi.