serial Ulica (2005)
TV seriál Ulica (2005)

Ulica (2005)

serial Ulica (2005)
TV seriál Ulica (2005)

Réžia:

Dušan Klein

Žáner:

Rodinný

Krajina

ČR

Dĺžka filmu

50 min

Pôvodný názov:

Ulice

Dej seriálu sa odohráva na periférii Prahy. Nachádza sa v nej niekoľko domov, obchodov, kederníctvo, reštaurácia... V domoch bývajú rodiny, ktorých členovia patria medzi hlavné postavy seriálu a okolo ktorých sa točí celá dejová línia seriálu. Zobrazujú sa tu životy rodiny Farských, Jordánových, Hejlových a iných.

Rodina Farských je poznačená manželskou krízou, v rámci ktorej sa Oldřich Farský musí rozhodnúť medzi svojou rodinou a milenkou. Jitka, jeho manželka, sa snaží popri starostlivosti o svoje dve dcéry prehliadnuť manželove zálety a vyrovnať sa s nimi. Jitkine tehotenstvo dáva manželov na čas opäť dohromady, ale komplikácie nastanú, keď Jitka potratí. Psychický kolaps ju privedie k psychológovi a v tom istom období sa zoznámi aj s Vladimírom Kukačkom, ktorý Jitku úspešne zvádza.

Rodina Jordánových opisuje život manželov v strednom veku spolu s ich dvoma deťmi - dvojčatami. Tomáš Jordán čelí svojmu šéfovi, ktorý ho nahovára na nelegálne machinácie v rámci obchodu. Svoje praktiky sa mu snaží vynahradiť vyšším životným štandardom. Život mu naruší aj jeho milostný vzťah, ktorý je ale na druhej strane „vyvážený“ neverou manželky Barbory. Tomáš po ukončení toho chúlostivého vzťahu chce naďalej zotrvať v manželskom spolužití, ale vzdať sa mileniek už nie je ochotný.

Rodina Hejlových má dvoch členov: matku Miriam Hejlovú, ktorá je učiteľkou na gymnáziu, a 30-ročného syna Jaroslava, ktorého kariérny život sa výrazne mení. Pracoval ako konštruktér, neskôr však dostal šancu stať sa manažérom a prežívať život bohatší o množstvo zážitkov.