Rýchle správy

21.1.2022 | Pred nami je tu predposledný januárový víkend, ktorý má byť navyše mrazivý, tak určite mnohým padne vhod zhliadnúť pekný film v teple domova. Vybrali sme pre vás tri filmové tipy.

19.1.2022 | Vo veku 37 rokov zomrel francúzsky herec Gaspard Ulliel. Podľa francúzskych médií sa ťažko zranil počas lyžovačky. Herec bol známy účinkovaním v snímke Hannibal: Zrodenie zla, Saint LaurentJe to len koniec sveta či Tanečnica. (idnes.cz) Jeho ostatným filmom bola snímka Sibyl z roku 2019 od režisérky Justine Triet. Tento rok by mali vyjsť jeho posledné projekty, francúzska dráma Plus que jameis a Marvel seriál Moon Knight, v ktorom stvárni postavu Midnight Man.

18.1.2022 | V uplynulom víkende sa otvorili po skoro dvoch mesiacoch kiná, v návštevnosti si prvenstvo odnáša snímka Spider-Man: Bez domova, ktorú si v predpremiérovom týždni pozrelo 28 880 divákov. Druhá premiérová snímka Tri oriešky pre Popolušku s návštevnostou 863 divákov skončila na 6. mieste. (ufd.sk)

10.1.2022 | Vo veku 65 rokov zomrel herec a komik Bob Saget, v našich končinách známy najmä zo sitcomu Plný dom, kde si zahral oddaného otca Dannyho Tannera, ktorý vychovával tri malé dcérky. Herca našli v nedeľu bez známok života v hotelovej izbe v meste Orlando, Florida, kde len pár hodín pred smrťou vystupoval so svojou stand-up show. Príčina smrti známa zatiaľ nie je. (hollywoodreporter.com)

10.1.2022 | Slovenský rodák z Michaloviec a tvorca známej a úspešnej filmovej série o Básnikoch Dušan Klein zomrel v nedeľu vo veku 82 rokov. Oznámil to jeho syn Dávid. (idnes.cz)

7.1.2022 | Vo veku 94 rokov zomrel vo štvrtok v Bahamách slávny herec Sidney Poitier. Bol držiteľom Oscara za najlepší herecký výkon v snímke Poľné ľalie. Objavil sa v množstve filmov, okrem iného i v úspešných snímkach Hádaj, kto príde na večeru či Pánovi učiteľovi z lásky.

7.1.2022 | Vo veku 82 rokov zomrel vo štvrtok ráno americký režisér Peter Bogdanovich vo svojom dome v Los Angeles. Za snímku Posledné predstavenie bol nominovaný na Oscara. (hollywoodreporter.com)

31.12.2021 | Vo veku nedožitých 100 rokov zomrela americká herečka Betty White. Preslávila ju hlavne úloha Rose Nylund v seriáli Golden Grils. Ďalej účinkovala v seriáloch Zberatelia kostí, Matlock či Ally McBeal. (tmz.com)

27.12.2021 | Vo veku 58 rokov zomrel kanadský režisér Jean-Marc Vallee. Medzi jeho najúspešnejšie diela patria filmy Klub poslednej nádeje, Divočina, Demolition, či HBO seriály Veľké malé klamstvá a Ostré predmety. Update 28.12.: Ako príčinu smrti mnohé zdroje uvádzajú infarkt (hollywoodreporter.com).

24.12.2021 | Štúdia Focus Features, Marvel s Disney a 20th Century Studios zverejnili trailery, ktoré ponúkajú prvé pohľady na dlho-očakávané filmy.

2.12.2021 | Zavreté kiná znamenajú, že si na nové snímky, ktoré k nám mali v decembri doraziť, musíme počkať na nejaký čas. Našťastie máme tie streamy, na ktorých sa dajú pozrieť aktuálne a dlho-očakávané novinky. Tu je krátky prehľad filmov na december, ktoré stoja za pozretie.

23.11.2021 | Vo veku 81 rokov zomrela francúzska herečka Marie Versini, ktorá sa preslávila v úlohe indiánky Nšo-či vo filme Vinnetou. Dlhodobo sa liečila s následkami po vážnom páde. (bild.de)