Filmové premiéry v slovenských kinách na 22. týždeň (02.06.-09.06.2016)

2.6.2016|Ivet Kollárová|

Prvý júnový týždeň zavítajú do našich kín štyri filmové novinky. Tešiť sa môžu najmä fanúšikovia vypätých thrillerov, akčných komédii, či fantasy sci-fi snímok. Trojicu silných filmov americkej produkcie doplní český dokument o Líde Baarovej.

Dnes do kín prichádzajú jednoznačne najrýchlejšie korytnačky, ktoré sa kedy plazili po povrchu zemskom. Síce sa volajú Leonardo, Donatello, Rafael a Michelangelo, strop Sixtínskej kaplnky rozhodne nevymaľujú, zato vám vymaľujú ksicht. Teda ak ich naštvete... pod producentskou taktovkou Michaela Baya, najvýbušnejšieho filmára súčasnosti a od režiséra Dave Greena, sa do kín vracajú hrdinovia, ktorí bývajú v kanáloch, zbožňujú pizzu a občas zachraňujú svet, Ninja korytnačky 2 (Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows). O bytí a nebytí našej guľatej planéty samozrejme pôjde aj tentokrát. Nepriateľ korytnačiek číslo jeden, krutý Shredder práve zdrhol z vezenia, kde mal dosť času na to, aby vymyslel plán, ktorým by so zelenými mutantmi zrovnal skóre  (práve oni sa veľkou mierou podieľali na jeho zatknutí). Kvôli jeho realizácii sa spojí so šialeným vedcom Baxterom Stockmanom, ktorý vyvinul špeciálny mutagén schopný premeniť človeka na zviera. Prvými dvoma pokusnými králikmi sa stanú Bebop a Rocksteady. Predtým boli dvoma škaredými chlapmi, teraz sú z nich ohavný kanec a škaredý nosorožec. Obaja sa samozrejme okamžite pustia po stope korytnačiek, ktoré im idú naproti, pretože: „Keď môže tá látka premeniť ľudí na zvieratá, prečo by nemohla zvieratá premeniť na ľudí?“ Čoskoro ale majú korytnačky úplne iné starosti, pretože do zástupu nepriateľov sa pridá zástupca veľmi naštvanej mimozemskej civilizácie, ktorý si hovorí Krang. V boji proti zlu sa na stranu zelených korytnačiek postaví aj osvedčená reportérka April O´Neillová a mladý rebel Casey Jones, ktorý to s hokejkou a pukom vie. Na rozdiel od hokejistov Casey netriafa do bránky, ale do ľudí. Bude to bitka, akú svet nevidel. V hlavných úlohách Stephen Amell, Megan Fox, Alan Ritchson, Will Arnett, Tyler Perry, Danny Woodburn, Tohoru Masamune, Noel Fisher, Brian Tee, Pete Ploszek, Stephen Farrelly, či Jeremy Howard.

Trailer

George Clooney a Julia Roberts sa predstavia v úlohách moderátora televíznej show o investovaní Leeho Gatesa a jeho producentky Patty. Príbeh napínavého thrilleru Hra peňazí (Money Monster) sa odohráva počas živého vysielania tejto relácie, ktoré narušil nahnevaný mladík Kyle. Ten podľa Leeovho tipu „na istotu“ investoval do akcii spoločnosti IBIS celý svoj majetok, no jej hodnota z nevysvetliteľných príčin klesla a Kyle prišiel o všetko. Vypätú situáciu sledujú tisíce televíznych divákov. Lee s Patty sa púšťajú do boja s časom, aby rozplietli záhadu konšpirácie ukrývajúcu sa na pozadí globálnych finančných trhov. O réžiu sa postarala herečka a režisérka Jodie Foster. Okrem Clooneyho a Robertsovej si v filme zahrali Jack O'Connell, Giancarlo Esposito, Dominic West, Caitriona Balfe, Condola Rashad, Greta Lee, Dennis Boutsikaris, Chris Bauer, Emily Meade, či Olivia Luccardi.

Trailer

Tretí film, ktorý prichádza dnes do kín natočil režisér Shane Black, zodpovedný za filmy ako Kiss Kiss Bang Band, či Iron Man 3. Na plátna kín prináša ďalšiu zo svojich nezabudnuteľných komédií, plnú skvelých akčných scén a vtipných hlášok, Ostrí chlapci (Nice Guys).Jacksona Healyho si ľudia najímajú, keď potrebujú raz a navždy vyriešiť nejaký problém. Popleteného detektíva Hollanda Marcha si väčšinou nenajíma nikto. Neuveriteľnou náhodou sa títo dvaja zapletú do prípadu, v ktorom ide o nezvestné dievča a mŕtvu pornohviezdu. Ich svojrázne vyšetrovacie metódy ich dovedú k odhaleniu šokujúcej konšpirácie, ktorej nitky vedú až k tým najvyšším kruhom. V hlavných úlohách uvidíme charizmatických hercov Russella Crow, Ryana Goslinga, či Matta Bomera. Pánsku časť určite poteší Kim Basinger. Okrem nich sa vo filme predstavia aj Keith David, Sandra Rosko, Margaret Qualley, Ty Simpkins, Yaya DaCosta, Hannibal Buress, Beau Knapp, či Sala Baker.

Trailer

Dnes do kín prichádza aj český dokument od tvorcov Heleny Třeštíkovej a Jakuba Hejna, Zkáza krásou, ktorý poodhalí strasti aj slasti života slávnej a kedysi zbožňovanej herečky Líde Baarovej. Herečka, pre ktorú bola jej krása najväčším darom aj prekliatím zároveň. Mladé a atraktívne dievča sa rýchlo stala najväčšou československou filmovou hviezdou a dokázala si podmaniť aj najobávanejších mužov svojej doby. Vzťah s ministrom ríšskej propagandy Josephom Goebbelsom z nej však obratom učinil národného nepriateľa a symbol kolaborantstva. Dokumentaristka Helena Třeštíková sa s Baarovou stretla v jej zahraničnom exile. Na sklonku herečkinho života nakrútila otvorenú spoveď kedysi milovanej a následne zatracovanej hviezdy na pozadí unikátnych materiálov z niekoľkých európskych filmových archívov aj ukážok slávnych úloh Lídy Baarovej. Príbeh sebadeštruktívnej lovestory s charakteristikami antickej tragédie je fatálne spojený s európskymi dejinami a ukazuje mimoriadne úprimný portrét ženy, ktorej na vrchole kariéry ležal svet pri nohách. O to monumentálnejší bol potom jej pád do zabudnutia a samoty. 

Trailer

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Depositphotos/Itafilm/ForumFilm/CinemArt/ASFK

Súvisiace články

Prehľad filmov na máj 2024

Prehľad filmov na máj 2024

Pred nami je mesiac máj, mesiac lásky a my tu máme pre vás opäť prehľad filmov, ktoré uvidíme v slovenských kinách. Kaskadér Jeho...