Kino premiery na druhý májový týždeň: horor Tarot, sci-fi Kráľovstvo planéty opíc a dráma Starý dub

9.5.2024|Movie Mania|

Druhý májový týždeň bude na filmové novinky v slovenských kinách trochu skromnejší, avšak na svoje si prídu priaznivci sci-fi, hororu či drámy.

Prvá snímka Starý dub prejednáva o budúcnosti poslednej zostávajúcej rovnomennej krčmy Starý dub, v dedine na severovýchode Anglicka, kde ľudia opúšťajú krajinu, pretože bane sú zatvorené. Domy sú lacné a dostupné, čo z dediny robí ideálne miesto pre sýrskych utečencov. Starý dub je príbeh o dedine na severovýchode Anglicka, kde sa zatvorila baňa a ľudia sa cítia odrezaní od systému. Mnoho mladých ľudí odišlo a kedysi prosperujúca a hrdá komunita sa snaží udržať staré hodnoty nažive. Avšak rastie hnev, odpor a nedostatok nádeje. Domy sú lacné a dostupné. Vďaka tomu je dedina ideálnym miestom pre sýrskych utečencov, ktorých Británia v posledných rokoch prijala. Ako budú prijatí Sýrčania? A aká bude budúcnosť poslednej zostávajúcej krčmy v dedine, Starého duba?

Film Kráľovstvo planéty opíc od filmového štúdia 20th Century Studios prináša úplne nový akčný, dobrodružný príbeh, ktorý vstúpi exkluzívne do kín od 9. mája 2024. Režisér Wes Ball vdýchne nový život legendárnej, epickej franšíze, ktorá sa tentokrát bude odohrávať niekoľko generácií v budúcnosti po Caesarovej vláde, v ktorej opice dominujú a ľudská populácia sa zmenšila a žije v ústraní a v tieni opičej civilizácie. Avšak nový tyranský opičí vodca buduje svoju ríšu tak drsne a totalitne, že jeden odvážny opičí samec podnikne strastiplnú cestu, ktorá ho prinúti spochybniť všetko, čo vedel o minulosti a urobiť rozhodnutia, ktoré určia budúcnosť opíc a ľudoopov.

A do tretite je tu hororová snímka Tarot: Karty smrti. Keď partia priateľov poruší základné pravidlo veštenia z kariet a pri vykladaní budúcnosti použijú karty niekoho iného, nevedomky vypustia zlo prebývajúce v prekliatych tarotových kartách. Postupne sa ocitajú zoči-voči svojmu vyveštenému osudu a stávajú sa obeťami desivých výjavov z diabolských kariet. Podarí sa im túto hrozbu poraziť – alebo aspoň prežiť?

  Foto © Itafilm / Film Europe / CinemArt

Súvisiace články

Prehľad filmov na máj 2024

Prehľad filmov na máj 2024

Pred nami je mesiac máj, mesiac lásky a my tu máme pre vás opäť prehľad filmov, ktoré uvidíme v slovenských kinách. Kaskadér Jeho...