Susan Sarandon a Jessica Lange sa objavia v novej minisérii stanice FX, Feud

7.6.2016|Ivet Kollárová|
Susan Sarandon a Jessica Lange sa objavia v novej minisérii stanice FX, Feud

Ryan Murphy je určite jeden z najplodnejších autorov a producentov minisérii v poslednom období. Pre stanicu FX vytvoril tri série, Glee, American Horror StoryAmerican Crime Story, ktoré zožali nemalý úspech. Teraz pre stanicu pripravuje štvrtú minisériu, s názvom Feud, ktorá je zameraná na najznámejšie hollywoodske spory. Seriál pripravuje v spolupráci s Fox 21 Television Studios, ktoré seriál produkujú.

V prvej sérii seriálu sa zameria na spor medzi herečkami Joan CrawfordBette Davis, ktorý vznikol v roku 1962 pri natáčaní filmu What Ever Happened to Baby Jane? Paradoxne, rivalita medzi herečkami spôsobila, že film získal na popularite a nakoniec si vyslúžil aj päť nominácii na Oscara. Hlavné úlohy si zahrajú Jessica Lange, ktorá sa k spolupráci s Murphym vracia po sérii American Horror Story, a stvárni Joan Crawford. Susan Sarandon si zahrá Bette Davis.

Scenár k pilotnej časti napísali Jaffe CohenMichael Zam. Výkonnými producentmi série sú Ryan Murphy a Brad Pitt a Dede Gardner so spoločnosti Plan B Entertainment. Produkcia seriálu má začať túto jeseň a premiéra sa očakáva v roku 2017 na stanici FX. Režisérom niekoľkých častí bude aj sám Murphy.

Okrem Jessicy Lange a Susan Sarandon si v seriáli zahrajú Alfred MolinaStanley TucciJudy Davis, či Dominic Burgess.

Ryan Murphy svetu televízie priniesol niekoľko megaúspešných seriálov, či skôr minisérii, tzv. antológii. Pre stanicu FX priniesol televízny muzikál Glee. Prvou antológiou sa stala miniséria American Horror Story, ktorá si okamžite získala priazeň divákov aj kritikov. Momentálne sa pracuje už na jej šiestej sérii. Najnovším Murphyho počinom je miniséria American Crime Story, ktorá sa vo svojej prvej sérii zameriava na prípad Ľud verzus O.J. Simpson (The People v O.J. Simpson). Séria sa stala jednou z najlepších a najdiskutovanejších TV show tohto roku. Druhá séria sa zameria na Hurikán Katrina. Okrem toho pre stanicu Fox vytvoril seriál Scream Queens.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články

Prehľad filmov na máj 2024

Prehľad filmov na máj 2024

Pred nami je mesiac máj, mesiac lásky a my tu máme pre vás opäť prehľad filmov, ktoré uvidíme v slovenských kinách. Kaskadér Jeho...