Štúdia Disney pripravujú nový hraný film klasickej rozprávky Snehulienka a sedem trpaslíkov

1.11.2016|Ivet Kollárová|
Štúdia Disney pripravujú nový hraný film klasickej rozprávky Snehulienka a sedem trpaslíkov

Štúdia Disney sa rozhodli, že prerobia čo najviac svojich klasických animovaných filmov do hraných verzii a časom rozhodne nemárnia. Najnovšie sa pustili do príprav na ďalší hraný film, muzikál klasickej animovanej rozprávky Snehulienka a sedem trpaslíkov.

Napriek tomu, že režisér filmu známy zatiaľ nie je, k filmu sa pridala scenáristka Erin Cressida Wilson, ktorá napísala scenár k adaptácii Dievča vo vlaku, a pri písaní nového scenára by mala vychádzať z pôvodného príbehu. Novinkou budú zbrusu nové piesne, na ktorých pracujú hudobníci Benj PasekJustin Paul. Tí nedávno spolupracovali na hudbe a texte k filmu La La Land.

Producentom hraného filmu Snehulienka a sedem trpaslíkov je Marc Plat, ktorý sa podieľa na pokračovaní muzikálu, rovnako od štúdii Disney, Mary Poppins Returns. Detaily filmu ako herecké obsadenie, dátum natáčania, či premiéry filmu, a režisér známe zatiaľ nie sú.

Štúdia Disney originál animovanú rozprávku Snehulienka a sedem trpaslíkov predstavili svetu v roku 1937. Vychádzala z rozprávok bratov Grimmovcov a pre štúdia predstavovala prvý celovečerný film, ktorý zaznamenal obrovský úspech. Film získal čestného Oscara a je považovaný za jeden z najúspešnejších animovaných filmov všetkých čias.

Okrem Snehulienky a siedmych trpaslíkov, štúdia Disney pripravujú ďalšie hrané verzie svojich klasických animovaných rozprávok. Najbližšie sa môžeme tešiť na hranú verziu filmu Kráska a zviera, režírovanú Billom Condonom a v hlavnej úlohe s Emmou Watson, ktorý dorazí do našich kín 16. marca 2017. V príprave je aj hraná verzia animáku Mulan, ktorá by mala prísť do kín v roku 2018. Jon Favreau bude režírovať hranú verziu Levieho kráľaGuy Ritchie to skúsi s hraným filmom Aladdin.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Disney

Súvisiace články

Prehľad filmov na máj 2024

Prehľad filmov na máj 2024

Pred nami je mesiac máj, mesiac lásky a my tu máme pre vás opäť prehľad filmov, ktoré uvidíme v slovenských kinách. Kaskadér Jeho...