Zomrela herečka Carrie Fisher

27.12.2016|Ivet Kollárová|
Zomrela herečka Carrie Fisher

Herečka Carrie Fisher, ktorú preslávila najmä úloha Princeznej Leii z originál filmovej trilógie Star Wars, zomrela v utorok ráno na následky infarktu, ktorý utrpela na palube lietadla z Londýna do Los Angeles. Herečka, z ktorej sa neskôr stala úspešná spisovateľka mala 60 rokov.

Carrie Fisher, ktorej herectvo kolovalo v žilách, narodila sa do rodiny umelcov, herečky Debbie Reynolds a speváka Eddieho Fishera, už ako 15-ročná vystupovala v muzikáli na Broadwayi a svoj filmový debut zažila ako 19-ročná vo filme Shampoo (1975). Najväčšiu slávu jej priniesol film Star Wars IV – Nová nádej (1977), v ktorom ako Princezná Leia stála na čele rebelov. Bol to len jej druhý film a prvá hlavná úloha. Princeznú Leiu si zahrala ešte tri krát, v pokračovaniach z rokoch 1980 (Star Wars: Epizóda V – Impérium vracia úder) a 1983 (Star Wars VI – Návrat Jediho), a v najnovšej snímke z roku 2015, Star Wars: Sila sa prebúdza.

Okrem filmov Star Wars si zahrala aj v snímkach ako Hannah a jej sestry (1986), Keď Harry stretol Sally (1989), Soapdish (1991), a objavila sa aj v televíznom seriáli 30 Rock. Po odmlke ako herečka, našla svoju novú identitu ako úspešná spisovateľka a scenáristka. Napísala knihy ako Postcards From the Edge, ktorá je voľne inšpirovaná jej životom, memoáre Wishful Drinking, či najnovšiu knihu The Princess Diarist.

V máji na MFF Cannes prišla podporiť dokumentárny film o svojom živote, Bright Light: Starring Carrie Fisher and Debbie Reynolds. Posledný krát sa predstaví ako Princezná Leia v novom filme Star Wars: Epizóda VIII, ktorého premiéra je naplánovaná na 14. december 2017.  

Česť jej pamiatke

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Sbukley | Dreamstime.com

Súvisiace články