Nové seriály v sezóne 2018/2019 - 4.časť

25.9.2018|Marko Aust|
Nové seriály v sezóne 2018/2019 - 4.časť

V štvrtej časti sa pozrieme na seriálové novinky u televíznych spoločností FOX a britskej ITV.

Americká televízna spoločnosť FOX uvedie niekoľko nových televíznych seriálov. Začneme seriálom The Cool Kids o troch starých kamarátov z klubu dôchodcov, ktorých z pokojného života vytrhne nový člen komunity ženská rebelka. Hrajú David Alan Grier, Leslie Jordan a Vicki Lawrence. Pilotný diel odštartuje už 29. septembra.

Akčný trilerový seriál The Passage podľa rovnomennej knižnej trilógie od autora Justina Cronina prejednáva o vládnom experimente s nebezpečným vírusom, ktorý má vyliečiť všetky choroby. Nebezpečný experiment sa im vymkne z rúk, keď sa ním v tajnom zdravodníckom zariadení nakazia odsúdenci určení na testovanie a zmenia sa na infekčných upírov. Situáciu môže zachrániť vybraná 10-ročná sirota Amy Bellafonte, ktorú sa snažia zatiahnúť do experimentu a jej náhradný otec agent Brad Wolgast sa ju snaží chrániť. V seriáli sa predstavia Jason Fuchs, Catherine Clifton či Alain Uy. Presný termín tvorcovia zatiaľ neuviedli, malo by to byť ešte v tomto roku 2018.

Medzi právnikov nás zavedie seriálová dráma Proven Innocent. Tím právnikov preberá prípady, v ktorých neoprávnene odsúdili nevinných ľudí. Skupinu právnikov vedie právnička, ktorá sama bola vo vysokosledovanom prípade odsúdená za zločin, ktorý nespáchala a neskôr bola oslobodená. Termín uvedenia seriálu je zatiaľ neznámy a vystúpia v ňom Harry Jarvis, Persia White a Kimber Closson.

Komédiálny seriál s názvom Rel zobrazuje úspešného Lil Rela, ktorému sa náhle rozpadne život, keď sa prevalí nevera jeho ženy s Lilovým kaderníkom. Lil Rel sa po rozvode manželstva snaží opäť vrátiť do života. Hrajú  Lil Rel Howery, Jessica 'Jess Hilarious' Moore, Jordan L. Jones. Seriál už odštartoval začiatkom septembra.

Odskočíme si opäť k britským ostrovom, britská televízna spoločnosť ITV má tiež v talóne nové seriály.

Dramatický seriál Butterfly prejednáva o 11-ročnom chlapcovi Maxovi, ktorý je pred zásadným rozhodnutím, chce žiť ako dievča a vyjsť na denné svetlo po tom čo sa doma skryte obliekal do dievčenských šiat. Matku Maxa si zahrá Anna Friel, ktorú slovenskí diváci poznajú hlavne ako Alžbetu Báthoryovú z filmu Báthory a v úlohe mladého Maxa sa predstávi Callum Booth-Ford. Presný termín zatiaľ nie je známy, no očakáva sa jeho uvedenie v blízkej dobe.

V kriminálnom seriáli Dark Heart inšpektor Will Wagstaffe počas letných horúčav vyšetruje so svojim tímom sériu brutálnych útokov na obvinených pedofilov, ktorí však ešte neboli právoplatne odsúdení a stále platí prezumpcia neviny. Hrajú Tom Riley, Miranda Raison, Anjli Mohindra a na termín si ešte musíme počkat.

Ďalšia seriálová novinka je dramatický triler Strangers. Profesorovi Jonahovi Mulrayovi sa náhle rozpadne život, keď sa dozvie, že jeho manželka sa zabila pri autonehode v Hong Kongu, kde pracovala niekoľko mesiacov. Jonah, ktorý trpí fóbiou z lietania, musí odletieť do Hong Kongu, aby identifikoval telo. Po prílete zistí znepokojivé informácie a je zatiahnutý do siete sprisahaní ďaleko od domova. V hlavných úlohách sa predstavia John Simm, Anthony Chau-Sang Wong, Katie Leung, Anthony Hayes a Tom Wu. Seriál odštartoval nedávno 10. septembra 2018.

Dráma Vanity Fair je seriálovou adaptáciou rovnomenného románu Williama Makepeace Thackeraya z roku 1848. Hlavná hrdinka Becky Sharp v podaní herečky Olivie Cook sa snaží vyhnúť chudobe a dosiahnúť miesto v anglickej spoločnosti v období napoleonských vojen. Seriál je aktuálne vo vysielaní, pilotný diel odštartoval 2. septembra 2018. 

Sériu článkov o seriálových novinkách nabudúce uzatvoríme záverečnou piatou časťou.

  Foto © Depositphotos

Súvisiace články

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Po filmových novinkách prichádzajú na rad seriálové novinky. Priaznivci seriálov si určite prídu na svoje, tešiť sa môžu napríklad na...