Päť nových filmov prichádza do našich kín: The King’s Man: Prvá misia, či Margrete – Kráľovná severu

10.2.2022|Ivet Kollárová|

V dnešný premiérový deň si pre nás druhý februárový týždeň pripravil päť nových snímok. Dva hollywoodske filmy budú vyvážené dvoma klubovými a uvidíme aj jednu českú rozprávku.

Po skoro dvojročnom odkladaní filmu, prichádza do našich kín ďalšie pokračovanie z filmovej série „Kingsman“. Filmové štúdia 20th Century Studios prinášajú po filmoch „Kingsman: Tajná služba“ a „Kingsman: Zlatý kruh“ tzv. prequel filmového príbehu s názvom The King's Man: Prvá misia (The King’s Man). „Kingsman: Prvá misia“ odhaľuje úplne počiatky prvej nezávislej spravodajskej agentúry prostredníctvom príbehu, ktorý obsahuje zbierku najhorších tyranov a zločincov, ktorí sa zhromažďujú, aby zosnovali prvú svetovú vojnu, aby vyhladili milióny, a jedného muža, ktorý musí pretekať s časom, aby ich zastavil. Nového Kingsmana opäť režíruje Matrhew Vaughn a vo filme sa predstavia hviezdy strieborného plátna Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Matthew Goode, Tom Hollander, Daniel Brühl, Aaron Taylor-Johnson, Stanley Tucci, Charles Dance, či Djimon Hounsou a iní skvelí herci.

Český režisér Ivo Macharáček natočil pokračovanie rodinnej rozprávky Tajomstvo starej bambitky 2. Z Jakuba je kráľ, z Aničky kráľovná a rodina sa rozrástla o zvedavú princeznú Johanku. Tá najradšej trávi čas s milujúcim deduškom Karabom, spravodlivým to lúpežníkom, ktorý sa teraz venuje len hrnčiarskemu remeslu. Chamtiví radcovia Lorenc a Ferenc boli vyhostení z kráľovstva, potulujú sa po svete a hľadajú miesto, kde by mohli opäť začať kuť pikle. Zdá sa, že mladá, neskúsená kráľovná Júlia zo susedného kráľovstva sa stane vhodným nástrojom ich pomsty. Že by nastal čas oprášiť tajomnú bambitku, ktorá doteraz ležala dobre ukrytá a zavolať na pomoc lúpežníka Karabu a spojiť všetky sily, aby spravodlivosť a láska konečne zvíťazili? V hlavných úlohách Ondrej Vetchý, Veronika Kubařová, Jiří Lábus, Petr Štěpánek, Miroslav Vladyka, Kamila Janovičová, Václav Bárta, Tomáš Klus, Valentýna Becková, či Otmar Brancuzský. 

Od dnes máme v kinách aj romantickú komédiu od režisérky Kat Coiro, Vezmi si ma (Marry Me). Nepravdepodobná romanca dvoch rôznych ľuďoch, ktorí hľadajú niečo skutočné vo svete, kde sú hodnoty založené na lajkoch a sledovateľoch. Vezmi si ma je moderný, milostný príbeh o celebritách, manželstve a sociálnych sieťach. V hlavných úlohách zažiaria Jennifer Lopez, latinsko-americká spevácka Maluma a charizmatický Owen Wilson. Okrem nich si vo filme zahrali aj Utkarsh Ambudkar, Sarah Silverman, Chloe Coleman, Jimmy Fallon, Jolie Chan, Marko Caka, či Doris McCarthy. 

Do oficiálnej kino-distribúcie dnes smeruje historická snímka, ktorá otvárala prehliadku SCANDI 2022, Margrete - kráľovná severu (Margrete den første) od režisérky Charlotte Sieling. Príbeh ženy, ktorá zjednotila Škandináviu. Kráľovná Margrete vládne Švédsku, Nórsku a Dánsku prostredníctvom svojho adoptívneho syna Erika. Avšak chystá sa sprisahanie a Margrete sa ocitne v neriešiteľnej dileme, ktorá by mohla zničiť jej celoživotné dielo: Kalmarskú úniu.

"Píše sa rok 1402. Margrete sa podarilo to, čo žiadnemu mužovi pred ňou. Spojila Dánsko, Nórsko a Švédsko do mierovo orientovanej únie, ktorej sama vládne prostredníctvom svojho mladého adoptívneho syna Erika. Únia je však obkľúčená nepriateľmi, a tak Margrete plánuje manželstvo medzi Erikom a anglickou princeznou. Spojenectvo s Anglickom by únii zaručilo status vznikajúcej európskej veľmoci, ale hroziace sprisahanie môže zničiť Margrete a všetko, čomu verila. Režisérka Charlotte Sieling má za sebou dlhú kariéru ako jedna z najznámejších dánskych režisérok TV sérií, ako Borgiovci (2013), The Killing, Most (2011), Those Who Kill (2014) a americký seriál Homeland (V mene vlasti) (2018). Charlotte Sieling prináša v snímke MARGRETE - KRÁĽOVNÁ SEVERU jeden z najväčších príbehov severských krajín, príbeh o jednej z najmocnejších žien v európskych dejinách. V hlavných úlohách Trine Dyrholm, Søren Malling, Morten Hee Andersen, Jakob Oftebro, Bjørn Floberg, či Magnus Krepper.

A legendárny režisér Peter Jackson v rámci svojho dokumentárneho mini filmu o legendárnej rock’n’rollovej skupine The Beatles zremastroval ich posledný koncert, ktorý sa odohral na streche nahrávacieho štúdia Apple v Londýne dňa 30. januára 1969. Film s názvom The Beatles: Get Back - The Rooftop Concert sa premieta v tom najväčšom formáte IMAX. 

  Foto © CinemArt/Magic Boc/Film Europe

Súvisiace články

Prehľad filmov na máj 2024

Prehľad filmov na máj 2024

Pred nami je mesiac máj, mesiac lásky a my tu máme pre vás opäť prehľad filmov, ktoré uvidíme v slovenských kinách. Kaskadér Jeho...