V auguste sa pôjde HORE!

23.7.2009|Slavomír Sochor|
V auguste sa pôjde HORE! Ako už býva zvykom, každý rok nám dve spoločnosti zaoberajúce sa animovaným filmom naservírujú v kinosále nejaký pekný príbeh.

Vráťme sa o štrnásť rokov dozadu, keď mal premiéru prvý film z animačných dielní Pixar Animation Studio a Walt Disney Pictures. Bol to príbeh o hračkách, ktoré museli medzi seba prijať nového kolegu a pochopiť isté odsunutie na zaprášenú stranu poličky. Vďaka veľkému úspechu tohto príbehu sa tvorcovia rozhodli vytvoriť pokračovanie - Toy Story 2. Medzi týmito dvoma časťami sme však ešte na hodinku a pol nahliadli do kresleného sveta hmyzu v Živote chrobáka.

V novom tisícročí štúdiá zas vytvorili animák Monsters a.s., ktorý Americká filmová akadémia ocenila Oscarom. Po úspechu príšeriek sa animátori opäť vrátili do sveta živočíchov. Vo filme Hľadá sa Nemo sme nahliadli do sveta morských živočíchov, hlavne do príbehu malej rybky menom Nemo. Podobne ako Monsters a Nemo, aj film Rodinka Úžasných získala Oscara. A keby len jedného, rovno dvoch. Po Užasných nás čakal animovaný film o svete aút. O pretekárskom aute menom McQueen, jeho krásnej priateľke Sally a o starom veteránovi Docovi Hudsonovi. Práve v spomenutej poslednej postave, sa hlasovo preukázal v originálnom znení Paul Newman. Bol to jeho posledný titul. Hoci za tento film Oscara nezískali, o rok nám predviedli dokonalé divadlo s jedným potkanom – veľkým gurmánom vo filme Ratatouille. Minulý rok, sme sa mohli pozrieť do budúcnosti spolu s robotom Walle-m.

Na veľkej dobrodružnej ceste stretnú Karl a Russell veľa priateľov

V tomto roku do slovenských kín koncom augusta prichádza nový animovaný film od režiséra Monsters a.s., Petea Doctora – „HORE“. Príbeh o dôchodcovi Karlovi Fredriksenovi, ktorý celý život sníva o tom, že raz vzlietne spolu so svojím domom do oblakov. A teraz prišiel čas, aby sa sny splnili. Diváci, ktorí si obľúbili film Príšerky a jeho fantastickú farebnosť sa môžu skutočne tešiť na pekné predstavenie. Film do slovenských kín príchadza už ako býva zvykom - so slovenským dabingom. Do úlohy Karla Fredriksena v slovenskom znení režisér Michal Spišák obsadil herca Antona Vaculíka a malého skauta Russella dabuje Bianka Bucková. Rozpis ostatných úloh nájdete na stránkach filmu HORE na moviemania.sk
Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Falcon

Súvisiace články