David O. Russell a Jennifer Lawrence budú opäť spolupracovať

12.6.2014|Iveta Kollárová|
David O. Russell a Jennifer Lawrence budú opäť spolupracovať

V minulosti sme sa presvedčili, že spojenie David O. RussellJennifer Lawrence je zlatá baňa. Oni to očividne vedia tiež a ak by sa našiel náhodou niekto, kto to nevie, nemusí smútiť, režisérsko-herecké duo je späť aj s novým projektom, s ktorým všetkým ukážu, že oni to skrátka vedia.

Reč je o novom filme Joy, ktorý sa chystá režisér Russell natáčať. Za svoju „leading lady“ si vybral, zas a znova, herečku Jennifer Lawrence. Tá by mala stvárniť Joy Mangano a jej prerod zo slobodnej matky až na jednu z najúspešnejších amerických podnikateliek. Najväčší úspech jej vyniesol zázračný mop, ktorý vynaliezla. Spoločnosť Ingenious Design, ktorú vlastnila, predala za niekoľko miliónov dolárov spoločnosti Home Shopping Network, ostala prezidentkou spoločnosti a dokonca vymyslela protišmykové vešiaky (Huggable Hangers), ktoré sú potiahnuté zamatom a vďaka ich úzkemu profilu, šetria miesto.

Scenár k filmu napíše Anne Mumolo, ktorá je podpísaná pod scenár k filmu Dámska jazda. Bližšie informácie, ako aj ďalšie herecké obsadenie filmu zatiaľ známe nie je. Film by mal prísť do kín na Vianoce roku 2015, perfektne načasovaný na oscarovskú sezónu.

Treba dodať, že Jennifer s Russellom spolupracovala na filmoch, ktoré si oba vyslúžili nominácie na Oscara. Za výkon vo filme Terapia láskou si pozlátenú sošku Jennifer aj odniesla, ako najlepšia herečka v hlavnej úlohe. Film Špinavý trik jej vyniesol nomináciu v kategórií najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe. Russell bol za oba filmy nominovaný ako najlepší režisér. A pán Russell možno stanovil rekord v rámci udeľovania nominácií, z dvoch jeho filmoch (Terapia láskou, Špinavý trik), dva roky po sebe získali nominácie na Oscara herci vo všetkých hereckých kategóriách. Plus z filmu Boxer nominácie na Oscara získali dvaja herci z filmu Špinavý trik (Christian Bale, ktorý Oscara aj vyhral a Amy Adams).

Vyzerá to tak, že sa máme na čo tešiť a členovia Akadémie obzvlášť :)

  Foto © archív

Súvisiace články