Kenneth Branagh bol oslovený na režírovanie detektívnej klasiky Vražda v Orient exprese

17.6.2015|Marko Aust|
Kenneth Branagh bol oslovený na režírovanie detektívnej klasiky Vražda v Orient exprese

Pred necelými dvoma rokmi získalo filmové štúdio 20th Century Fox filmové práva na svetoznámy detektvíny román Vražda v Orient exprese od Agathy Christie, ktorého sa predalo vyše 2 miliardy.

Ako informoval portál Wrap, štúdio oslovilo Kennetha Branagha, aby režíroval chystanú adaptáciu tejto detektívnej klasiky. Film bude produkovať trojica Ridley Scott, Simon Kinberg a Mark Gordon.

Filmových adaptácii Vraždy v Orient exprese už bolo niekoľko a to v roku 1974 od Sidneya Lumeta, kde si belgického detektíva zahral Albert Finney, a po jeho boku sa objavili hviezdy ako Lauren Bacall, Ingrid Bergman, Jacqueline Bisset, Sean Connery, John Gielgud, Anthony Perkins, Vanessa Redgrave a Michael York.

Ďalšia filmová adaptácia bola v roku 2010, kde si Poirota zahral David Suchet. Ten si slávneho detektíva zahral až v 70 televíznych adaptáciach od roku 1989 až po 2014 po dlhých 25 rokoch.

Zdroj:  The Wrap Foto © Featureflash | Dreamstime.com

Súvisiace články

Prehľad filmov na máj 2024

Prehľad filmov na máj 2024

Pred nami je mesiac máj, mesiac lásky a my tu máme pre vás opäť prehľad filmov, ktoré uvidíme v slovenských kinách. Kaskadér Jeho...