Filmové premiéry v slovenských kinách na 34. týždeň

20.8.2015|Ivet Kollárová, Marko Aust|
Filmové premiéry v slovenských kinách na 34. týždeň

Po dlhotrvajúcich tropických horúčav tu máme konečne prijateľnejšie počasie, a my sa pozrieme čo nám prinesie do slovenských kín predposledný augustový týžden.

Začneme britským filmom Pride od režiséra Matthewa Warchusa. Film je natočený podľa skutočnej udalosti, ktorá sa odohrala v roku 1984 vo Veľkej Británii. Pri moci je obávaná Železná lady, v krajine vrcholí štrajk baníkov a komunita gayov a lesbičiek sa pri jednom z pochodov rozhodne rodinám baníkov finančne pomôcť. Zhodou rôznych udalostí sa počiatočný odmietavý postoj odborového zväzu baníkov k hnutiu G&L postupne mení na prekvapivé partnerstvo medzi oboma stranami. Film ponúka podmanivý príbeh dvoch odlišných komunít, ktoré spojili svoje sily v boji za svoje práva. Vo filme hrajú: Bill Nighy, Andrew Scott, Dominic West, Joseph Gilgun, Imelda Staunton, Paddy Considine, George MacKay, Ben Schnetzer, Sophie Evans, Jessie Cave, Monica Dolan, Faye Marsay, Freddie Fox, Larissa Jones, Adrian Palmer. 

Odkazy na trailer a fotogalériu.

Film Pride

Ďalším filmom, ktorý nás v kinách čaká, je film Darček od Joela Edgertona, ktorý si okrem réžie aj zahral jednu z hlavných úloh. Ako dobre poznáme svojich najbližších? Keď si myslíme, že o nich vieme všetko, väčšinou sa objaví niečo, čo nás prekvapí a zarazí. Je naozaj minulosť navždy len minulosť? Alebo nás v určitom okamihu života dobehne? Manželský pár Simon a Robyn žili svoj vysnívaný život. Až pokiaľ sa neobjavil Simonov dávny známy zo strednej školy, Gordo. Od tejto chvíle ich pokojný život naberie desivý spád a na povrch vyjdú podivné tajomstvá z minulosti. Ďalej vo filme uvidíme hereckých predstaviteľľov ako Jason Bateman, Rebecca Hall, Busy Philipps, Susan May Pratt, David Denman, Katie Aselton, Allison Tolman, Wendell Pierce, Beau Knapp, Tim Griffin, P.J. Byrne, Nash Edgerton, Mirrah Foulkes, Felicity Price.

Odkazy na trailer a fotogalériu

Film Darček

Na záver je tu Rytmus sídliskový sen, film o známom raperovi, ktorý vznikal 8 rokov. Odkrýva zložité rodinné vzťahy, komplikovaný život rómskeho čašníka, ktorý sa často stretával s rasizmom, a z ktorého sa v priebehu rokov stal idol mládeže. Film nie je o sláve, peniazoch, drahých autách, či oblečení. Mnohých prekvapí svojou úprimnosťou, otvorenosťou a prívalom silných emócií. Projekt vznikol pod réžijnou taktovkou Mira Drobného. Hrajú Patrik "Rytmus" Vrbovský, Vlasta Miezgová, Dara Rolins a ďalší.

Odkazy na trailer a fotogalériu

Film Rytmus sídliskový sen

Dovidenia u ďalšieho pokračovania opäť o týžden.

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Depositphotos/Barracuda Movie/Ita Film/Film Europe

Súvisiace články