Chris Rock na Oscara, Meryl Streep do Berlína

22.10.2015|Ivet Kollárová|
Chris Rock na Oscara, Meryl Streep do Berlína

Oscarovská sezóna je v plnom prúde. Po filmových festivaloch ako Cannes, Benátky, Toronto, či Londýn spoznávame potenciálnych kandidátov na zisk rôznych filmových cien, vrátane ceny najhlavnejšej, Oscara. A zatiaľ, čo filmy sú v popredí, doteraz nebol známy moderátor udeľovania cien Akadémie. Až do včera, kedy svoj status moderátora cien Oscar potvrdil herec a komik Chris Rock. Herec bude galavečer moderovať po druhý krát. Jeho premiéru sme mali možnosť zažiť v roku 2005.

Herec správu potvrdil aj na sociálnej sieti Twitter. K trefnej foto pridal komentár: „Pozrite kto je späť“. 

Chris Rock svoje moderátorské povinnosti prevezme po Neilovi Patrickovi Harrisovi, ktorý Oscara moderoval tento rok, čo sa nestretlo s veľkým ohlasom. Či po Ellen DeGeneres, ktorá slávnostný večer moderovala dva krát, naposledy v roku 2014, kedy vznikla jedna z najznámejších a najzdieľanejších selfiečiek hercov a herečiek. Cez Twitter bola zdieľaná viac ako 3 miliony krát.

88. ročník udeľovania filmových cien Oscar sa uskutoční 28. februára 2016 v Dolby Theatre, L.A.

A niečo z festivalového okienka. Festival Berlinale je už dávno za nami, jeho víťazný film Taxi Teherán môžete v kinách vidieť od 12. movembra, ale my už teraz vieme, kto bude predsedať budúcoročnému 66. ročníku. Tejto pocty sa dostalo hereckej ikone Meryl Streep, ktorá zasadne ako hlavná porotkyňa v medzinárodnej súťaži filmov a rozhodne tak o držiteľoch Zlatého, resp. Strieborného medveďa.

Herečka si úlohu porotcu na filmovom festivale vyskúša po prvý krát vo svojej kariére.

Filmový festival Berlinale 2016 sa bude konať od 11.-21. februára.

Zdroj:  theguardian.com/berlinale.de Foto © Laurence Agron | Dreamstime.com / Twitter@chrisrock/Twitter@TheEllenShow

Súvisiace články

Prehľad filmov na máj 2024

Prehľad filmov na máj 2024

Pred nami je mesiac máj, mesiac lásky a my tu máme pre vás opäť prehľad filmov, ktoré uvidíme v slovenských kinách. Kaskadér Jeho...