Filmové premiéry v slovenských kinách na 8. týždeň (25.02.-03.03.2016)

25.2.2016|Ivet Kollárová|
Filmové premiéry v slovenských kinách na 8. týždeň (25.02.-03.03.2016)

Mesiac február nielenže uzavrieme 29. dňom, mimochodom všetko najlepšie všetkým, ktorí v tento zriedkavý deň oslavujú narodeniny, či meniny, no už túto nedeľu vyvrcholí celá oscarovská sezóna, a my sa na udeľovaní cien Akadémie konečne dozvieme držiteľov vytúžených a nablýskaných Oscarov. Ale ešte predtým tu máme ponuku piatich nových filmov, ktoré prichádzajú dnes do našich kín. Medzi nimi je aj jeden kandidát na Oscara, veľkolepý, výpravný, fantazijný film, česká rozprávka, francúzska dráma, či hororový thriller.

Začneme výpravným veľkofilmom Bohovia Egypta (Gods of Egypt) od režiséra Alexa Proyasa. Trón egyptského vládcu obsadil nemilosrdný boh temnoty Set. Kedysi mierumilovné a prosperujúce impérium sa kvôli nemu ocitá vo vojne, chaose a strachu. Setovej krutovláde si dovolí vzdorovať len hŕstka odvážnych povstalcov. Prekvapivé spojenectvo s cieľom zastaviť Setovo vyvádzanie nakoniec uzavrú obyčajný zlodej Bek a mocný boh Horus. Ich dych berúce dobrodružstvo a boj proti Setovi a jeho po krvi túžiacim poskokom ich zavedie do podsvetia aj na nebo. Smrteľník a boh musia prejsť skúškami odvahy a obetovať a postaviť sa monštrám, o ktorých smrteľník do tej doby len počul. Inak nebudú mať najmenšiu šancu na víťazstvo. Príbeh filmu je voľne natočený na egyptský mýtus súboja bohov Hora a Seta o vládu nad Egyptom. Dvoch nesmrteľných bohov si zahrali Nikolaj Coster-Waldau a Gerard Butler. V ostatných úlohách sa predstavia Courtney Eaton, Rufus Sewell, Geoffrey Rush, Elodie Yung, Brenton Thwaites, Abbey Lee, Chadwick Boseman, Emma Booth, či Goran D. Kleut.

K filmu pripájame aj Trailer

Režisér John Crowley prináša do našich kín romantickú drámu, adaptáciu rovnomenného románu od Colm Tóibín, Brooklyn. Keď sa mladé dievča z úplného zapadákova presťahuje do jedného z najväčších miest na svete, čaká na ňu vcelku silný šok. A presne to sa v 50. rokoch minulého storočia prihodilo Eilis, ktorú k takému dobrodružstvu donútila staršia sestra, ktorá si pre ňu praje o niečo lepšiu budúcnosť, než akou je ďalšie živorenie v Írsku. Eilis vyráža cez oceán na cestu z malého írskeho mestečka Enniscorthy do newyorskej štvrte Brooklyn. Vydáva sa tak na cestu do neznáma, do prostredia, ktoré s ňou na začiatku nemá nič spoločného a do života, ktorý si sama nezvolila. Ocitá sa v cudzom svete, pripadá si ako vo vyhnanstve a začína jej chýbať jej starý život v rodnom mestečku. Ale potom, čo sa zoznámi s pohľadným talianskym robotníkom, sa jej pomaly jej žiaľ za domovom vytráca. Eilis prichádza životu v rušnom New Yorku na chuť. Potom ale príde udalosť, kvôli ktorej sa musí vrátiť späť do rodného Írska, kde je vtiahnutá späť do svojho predchádzajúceho života, a aj tu stretáva novú lásku. Dostáva sa tým medzi dva hlasy vlastného srdca a musí sa rozhodnúť medzi svetom, z ktorého pochádza, a svetom, kde si môže splniť svoj sen. Film si už od svojho uvedenia na filmovom festivale Sundance minulý rok získaval srdcia divákov a kritikov. Od Akademikov si vyslúžil tri nominácie na Oscara, za najlepší film, adaptovaný scenár (Nick Hornbey) a za najlepšiu herečku v hlavnej úlohe, Saoirse Ronan. Tá sa o filme vyjadrila, že je to jej najosobnejší film, herečka sa narodila v New Yorku, ale vyrastala v Írsku. Vo filme ju budeme prvý krát počuť rozprávať jej írskym akcentom. Okrem Saoirse si vo filme zahrali aj Domhnall Gleeson, Julie Walters, Emory Cohen, Jim Broadbent, Jenn Murray, Emily Bett Rickards, Samantha Munro, Nora-Jane Noone, Jessica Paré, Eileen O´Higgins, či Emma Lowe.

A ponúkame aj Trailer k filmu

Tretím filmom, ktorý prichádza dnes do našich kín zamierime do sveta rozprávok. Režisérka Mara Ferencová prichádza s filmom Řachanda, rozprávkou o jednej rozmaznanej princeznej a dvoch kamarátoch, ktorí sa nie vždy živia poctivo. Keď sa táto trojica ocitne zhodou okolností v kúzelnom Červenom lese, kde žijú podivné lesné bytosti, ktorým vládne Paní lesa, naučia sa od nich to, čo ich nedokázali naučiť ľudia. Že tak, ako sa chováme k ostatným, tak sa chovajú aj oni k nám. Alebo aj, čo dávaš, to sa ti vráti. Film Řachanda je príbeh plný akcie, napätia, humoru, kúziel a ponaučení a nechýba samozrejme ani láska. V hlavných úlohách sa predstavia Bolek Plívka, Vladimír Polívka, Vilma Cibulková, Oldřich Kaiser, Jan Hrušinský, David Novotný, Petr Čtvrtníček, Jaromír Nosek, Martin Pechlát, Aleš Bílík, Ester Kočičková, Šárka Vaculíková, či Anna Stropnická.

Ani tu nevynecháme Trailer

Tri roky po psychologickej snímke Jimmy P. sa francúzsky režisér Arnaud Desplechin vracia na plátna kín s drámou Tri spomienky (Trois souvenirs de ma jeunesse). Paul Dédalus sa pripravuje na odchod z Tadžikistanu a spomína - na svoje detstvo, matkine záchvaty šialenstva, na puto, ktoré ho spájalo s bratom Ivanom. Spomína na svojho otca, na cestu do ZSSR, na priateľa, ktorý ho zradil, na štúdium v Paríži a hlavne na Esther. Lásku jeho života. Vo filme si zahrali, Desplechinov dvorný herec, Mathieu Amalric, Quentin Dolmaire, Lou Roy-Lecollinet, Dinara Drukarova, Cécile Garcia-Fogel, Françoise Lebrun, Irina Vavilova, či Olivier Rabourdin.

Určite si pozrite aj Trailer k filmu

Posledný film, ktorý dnes ide do našich kín je hororový thriller od režiséra Williama Brent Bella, Chlapec (The Boy). Greta je mladá Američanka, ktorá začne po svojom príjazde do Anglicka pracovať ako pestúnka v odľahlej dedinke. Po nástupe na miesto zistí, že osemročný chlapec, o ktorého sa má starať, je porcelánová bábika životnej veľkosti. Jeho rodičia mu venujú rovnakú starostlivosť ako jeho živému predchodcovi, ktorý ale pred dvadsiatimi rokmi zomrel a s jeho smrťou sa stále nemôžu vyrovnať. Rodičia pre Gretu pripravia zoznam činností, podľa ktorých sa má o chlapca-bábiku starať. Grete je najskôr list na smiech a robí si z prísnych pravidiel srandu. Až po sérii rušivých a nevysvetliteľných udalostí si Greta s hrôzou uvedomí, že práca pestúnky v tejto rodine bude asi jej najhoršia nočná mora. Vyzerá to, že bábika je skutočne živá! V hlavných úlohách sa predstavia Lauren Cohan, Rupert Evans, Ben Robson, Diana Hardcastle, Jim Norton, či Stephanie Lemelin.

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Depositphotos/BontonFilm/ContinentalFilm/CinemArt/ASFK

Súvisiace články

Prehľad filmov na máj 2024

Prehľad filmov na máj 2024

Pred nami je mesiac máj, mesiac lásky a my tu máme pre vás opäť prehľad filmov, ktoré uvidíme v slovenských kinách. Kaskadér Jeho...