Návrat básnikov po 12. rokoch na plátna kín

15.3.2016|Marko Aust|
Návrat básnikov po 12. rokoch na plátna kín

Na filmové plátna sa opäť po piaty raz vracajú básnici a tentokrát čakajú na zázrak. Dočkajú sa? Trojica Štěpán, Kendy a Karas zostali aj po dvanástich rokoch sami sebou a nerozlučnými kamarátmi. Ich nevyčerpateľný zmysel pre humor a schopnosť sebairónie, možno už s ľahkým nádychom skepsy im pomáha sa vyrovnať s ich neusporiadanými životmi. Komédia od Dušana Kleina prináša obyčajné ľudské príbehy, milý humor a poteší skvelými dialógmi.

V hlavných úlohách Pavel Kříž, David Matásek, Miroslav Táborský, Eva Jeničková, Linda Rybová, Josef Abrhám, Eva Holubová, Jiří Lábus, Josef Somr, Rudolf Hrušínsky najml., Tereza Brodská a ďalší.

Ako básnici čakajú na zázrak je piatou časťou filmovej série o básnikoch, prvý diel Jak svět přichází o básníky vyšiel v roku 1982, nasledovali filmy Jak básníci přicházejí o iluze (1984), Jak básníkům chutná život (1987), Konec básníků v Čechách (1993) a Jak básníci neztrácejí naději (2004).

Komédie Ako básnici čakajú na zázrak sa dočkáme v našich kinách od 28.apríla 2016, pozrite si aj upútavku.

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Continental Film

Odporúčané články

Highlighty z Comic-Con 2017

Highlighty z Comic-Con 2017

Jedna z najdôležitejších udalostí modernej pop kultúry, ktorá spája svet fantázie, science fiction a záhad so svetom filmu,...