Nový film Woodyho Allena, Café Society otvorí 69. ročník MFF Cannes

30.3.2016|Ivet Kollárová|
Nový film Woodyho Allena, Café Society otvorí 69. ročník MFF Cannes

Woody Allen sa opäť predstaví na slnkom zaliatej promenáde Croisette, kde bude 11. mája svojím novým filmom, Café Society, otvárať 69. ročník Medzinárodného filmového festivalu Cannes. Pre Allena to bude jeho 14. film premietaný v rámci festivalu Cannes. Naposledy sa na festivale objavil v roku 2015 s filmom Iracionálny muž.

Príbeh filmu sa zameriava na mladého scenáristu, ktorý prichádza do Hollywoodu v priebehu zlatých 30. rokoch a dúfa, že sa uchytí vo filmovom priemysle. Namiesto toho sa dostane do víru vychytenej spoločnosti, nazývanej cafe society, ktorá udávala tón vtedajšej doby a prežije nový milostný románik. Film sa bude premietať mimo súťaž.

Kristen Stewart a Jesse Eisenberg si vo filme zahrali hlavné postavy. Sekundovať im budú aj Blake Lively, Park PoseySteve Carell, ktorý vo filme nahradil pôvodne avizovaného Bruca Willisa. O produkciu filmu sa postarali Letty Aronson, Stephen Tenenbaum a Edward Walson. Spoločnosť FilmNation Entertainment zabezpečí medzinárodnú distribúciu filmu.

69. ročník Medzinárodného filmového festivalu Cannes bude prebiehať od 11. do 22. mája 2016.

Zdroj:  festival-cannes.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články