Pozrite si prvý trailer k unikátne absurdnému filmu Swiss Army Man

6.4.2016|Ivet Kollárová|
Pozrite si prvý trailer k unikátne absurdnému filmu Swiss Army Man

Spoločnosť A24 poslala včera do sveta prvý trailer k filmu od dvojice režisérov Daniel KwanDaniel Scheinert a.k.a. The Daniels, indie snímku Swiss Army Man. Film mal premiéru na filmovom festivale Sundance a stal sa jedným z najdiskutovanejších filmov festivalu.

U divákov, ktorí mali tú česť vidieť film, vyvolal vskutku zmiešané reakcie. Podľa niektorých, film môžete buď milovať, alebo nenávidieť. Zlatá stredná cesta nie je. Film určite nadchne svojou neutíchajúcou kreativitou, svojou formou a obsahom filmu, či variáciou rôznych emócii, od absurdnosti až po bolestné uvedomenie si, čo skutočne znamená byť ľudskou bytosťou.

Pre niekoho môže byť práve táto bezhraničná kreativita odradzujúca, ako sa to ukázalo aj na festivale Sundance, keď niektorí diváci z premietania filmu odišli. Ťažko povedať, či dôvodom odchodu neboli niektoré pochybné scény hraničiace s morbídnosťou a s prdiacou mŕtvolou Daniela Radcliffa.

Úlohu Hanka, ktorý sa snaží dostať z opusteného ostrova, si zahral Paul Dano. Na hranici medzi normálnosťou už Hank nevidí inú východiskovú situáciu ako sa dostať z ostrova, než si siahnuť na život. No v momente pravdy zbadá na pláži vyplavené mŕtve telo. Hank si uvedomí, že jeho neočakávaný nový „kamarát“ môže byť jeho poslednou nádejou ako ujsť pred istou smrťou. A keď ešte jeho mŕtvy kamoš zázračne „ožije“, vtedy len začína to pravé, epické dobrodružstvo.

Film si z festivalu Sundance odniesol cenu za najlepšiu réžiu.

Zdroj:  a24films.com Foto © YouTube repro

Súvisiace články

Prehľad filmov na máj 2024

Prehľad filmov na máj 2024

Pred nami je mesiac máj, mesiac lásky a my tu máme pre vás opäť prehľad filmov, ktoré uvidíme v slovenských kinách. Kaskadér Jeho...