Warner Bros chystá nové filmové spracovanie grófa Monte Cristo

6.6.2016|Marko Aust|

Filmové štúdia Warner Bros a Safehouse Pictures chystajú nové filmové spracovanie literárnej klasiky od Alexandra Dumasa Gróf Monte Cristo. Scenár k filmu pripravil Joe Pokaski a réžia bola zverená do rúk režiséra Williama Eubanka (Signál). Produkovať ho bude dvojica Tory Tunnell a Joby Harold, uviedol to portál Deadline.

Film s pracovným názvom Count bude zasadený do moderného kriminálneho pozadia, a pôjde o príbeh pomsty. Gróf Monte Cristo je druhým najznámejším dobrodružným historickým románom hneď po Troch mušketieroch.

Gróf Monte Cristo

V románe vystupuje lodný dôstojník Edmond Dantes, ktorý bol neprávom uväznený do krutého žalára na ostrove If. Po štrnástich rokoch sa mu podarí utiecť a Dantes plánuje pomstu všetkým, ktorí mu ublížili. Román od Alexandra Dumasa, ktorý prvýkrát vyšiel v roku 1844, bol už niekoľkokráť sfilmovaný i zahraný na divadelných doskách, prvý film sa objavil už v roku 1922.

V našich končinách sme mohli na televíznych obrazovkách najčastejšie vidieť film Gróf Monte Cristo z roku 1975 s Richardom Chamberlainom, alebo štvordielnú francúzsku minisériu z roku 1998 s Gérardom Depardieom. Jedno z posledných filmových spracovaní bol Gróf Monte Cristo z roku 2002 s Jamesom Caviezelom v úlohe Edmonda Dantesa.

Dátum uvedenia filmu Count do kín ani herecké obsadenie k najnovšiemu spracovaniu zatiaľ nebolo ohlásené.

Zdroj:  deadline.com Foto © CC BY-SA 3.0

Odporúčané články

Highlighty z Comic-Con 2017

Highlighty z Comic-Con 2017

Jedna z najdôležitejších udalostí modernej pop kultúry, ktorá spája svet fantázie, science fiction a záhad so svetom filmu,...