Joaquin Phoenix si v novom filme zahrá umelca Johna Callahana

30.11.2016|Ivet Kollárová|
Joaquin Phoenix si v novom filme zahrá umelca Johna Callahana

Režisér Gus Van Sant sa od roku 2000 pokúša natočiť životopisný film o karikaturistovi Johnovi Callahanovi. Vtedy projekt padol do zabudnutia, no vyzerá to tak, že teraz mu svitá na lepšie časy. K projektu sa aktuálne pridal herec Joaquin Phoenix, ktorý by mal stvárniť hlavnú postavu filmu, Callahana.

John Callahan bol karikaturista a hudobník. Nebolo by na tom nič zvláštne, keby od svojich 21 rokov netrpel tzv. kvadruplégiou, ochrnutím všetkých štyroch končatín a trupu, ktoré utrpel pri autonehode. Po nej sa vrátil späť do života, naučil sa maľovať oboma rukami a stal sa z neho uznávaný umelec.

Pripravovaný film je adaptáciou Callahanových spomienok pod názvom Don´t Worry, He Won´t Get Far on Foot (voľný preklad: Neboj sa, pešo ďaleko nezájde). Producentmi filmu sú spoločnosť Iconoclast FilmsSteve Golin za Anonymous Content.

O natočenie filmu o živote Johna Callahana sa koncom 90. rokoch zaujímal aj herec Robin Williams. Adaptáciu rovnakých memoárov mal produkovať a zároveň v nich aj stvárniť hlavnú postavu.

John Callahan bol kontroverzná postavička. Bol známy svojím čiernym humorom, alkoholikom sa stal už v 12. rokoch a drogy začal brať o pár rokov neskôr. Po autonehode sa alkoholu úplne vzdal vo svojich 27. rokoch. Zomrel v roku 2010 po operácii a jej následných komplikáciách.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články