HBO uviedie seriál Taboo s Tomom Hardym

8.1.2017|tlačová správa - redakčne upravené|

Taboo sa odohráva v roku 1814 a rozpráva príbeh Jamesa Keziaha Delaneyho, ktorý prešiel celý svet, a teraz sa vracia z Afriky do Londýna. Má zdediť to, čo ostalo z prepravného impéria jeho otca. Chce začať nový život. Na svojej ceste k získaniu rodinného dedičstva sa musí James postaviť nepriateľom, ktorí číhajú na každom rohu, a zároveň uniknúť trestu smrti, ktorý je naň uvalený. V napínavom príbehu lásky a zrady sa naviac začnú vynárať temné rodinné tajomstvá. 

Hlavné úlohy v Taboo stvárnili Tom Hardy (Revenant - Zmŕtvychvtanie) ako James Keziah Delaney, Jonathan Pryce (Hra o tróny) ako Sir Stuart Strange, Michael Kelly (House of cards) ako Dumbarton, Oona Chaplin (Hra o tróny) ako Zilpha Geary a David Hayman ako Brace.

Fotogaléria Taboo (2016)Zobraziť fotogalériu »

Taboo vytvorili Steven Knight, Tom Hardy a Chips Hardy, ktorý je zároveň producentom seriálu. Producentmi sú aj Ridley Scott a Kate Crowe za spoločnosť Scott Free, Tom Hardy a Dean Baker za spoločnosť Hardy Son & Baker, Steven Knight a Timothy Bricknell. Seriál, ktorý natočil Kristoffer Nyholm (epizódy 1-4) a Anders Engström (epizódy 5-8), je už treťou spoluprácou Hardyho a Knighta po filme Locke a seriáli Peaky Blinders – Gangy z Birminghamu.

Osemdielna dráma má premiéru 8. januára na HBO GO. Na HBO OD bude od 9. januára 2017.

Zdroj:  HBO Foto © HBO

Súvisiace články

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Po filmových novinkách prichádzajú na rad seriálové novinky. Priaznivci seriálov si určite prídu na svoje, tešiť sa môžu napríklad na...