Pokračovanie filmu Osvietenie bude režírovať Mike Flanagan

30.1.2018|Ivet Kollarova|
Pokračovanie filmu Osvietenie bude režírovať Mike Flanagan

Pamätáte sa ešte na zlaté chlapča Dannyho Torranca so schopnosťou vidieť budúcnosť, vycítiť prítomnosť zla a s hrôzostrašne znejúcim imaginárnym kamarátom Tonym z filmu Osvietenie? Podľa najnovších informácii sa môžeme tešiť na jeho návrat na veľké plátno.

Štúdia Warner Bros. pripravujú nový film, pokračovanie úspešného Osvietenia, a rovnako adaptáciu diela Stephena Kinga, s názvom Doktor Spánok. O réžiu filmu sa postará Mike Flanagan, ktorý napíše, resp. prepracuje originál scenár od Akiva Goldsmana.

V príbehu sa stretávame s asi 40ročným Dannym Torrancom, ktorý, ako jeho otec, bojuje s rovnakými démonmi a alkoholizmom. Jeho vzácna schopnosť, nazvaná žiarenie sa k nemu po čase vráti a on ju začne využívať pri práci s umierajúcimi v hospice. Jeho život sa ale zmení vo chvíli, keď natrafí na malé dievča s rovnakou schopnosťou.

Bližšie detaily o natáčaní, či hereckom obsadení filmu známe zatiaľ nie sú. Režisér filmu Doktor Spánok, Mike Flanagan má jednu Kingovu adaptáciu za sebou. Pre spoločnosť Netflix nedávno natočil film Gerald’s Game o dvojici, ktorých milostné hrádky naberú nečakane tragický spád. 

Zdroj:  indiewire.com Foto © Depositphotos

Odporúčané články