Posledný septembrový otvárací víkend dobyla historická dráma Správa

28.9.2021|Marko Aust|

Za nami je posledný septembrový otvárací víkend v slovenských kinách, v ktorom s veľkým náskokom zvíťazila historická dráma Správa od Petra Bebjaka. V apríli 1944 Alfréd Wetzler unikol spolu s mladším väzňom Vrbom z prísne stráženého tábora smrti Osvienčimu. Cieľom úteku však nebolo zachrániť si vlastný život, ale zabrániť umieraniu tisícov ľudí. Po smrteľne nebezpečnom putovaní došli na Slovensko, kde vznikla správa o genocíde. Snímka mala návštevnosť 13 098 divákov a tržby 82 326 eur.

Na druhé miesto zostúpil akčná fantasy marvelovka Shang Chi: Legenda o desiatich prsteňoch. Shang Chi, ktorý musí čeliť svojej minulosti, keď je vtiahnutý do víru udalostí, ktoré roztočí tajomná organizácia Desať prsteňov. Návštevnosť bola 3 013 divákov s tržbami 20 895 eur.

Tretiu priečku víťazov si berie rodinná animovaná snímka Baby šéf: Rodinný podnik. Baby šéf Ted a jeho brat Tim sú už dospelí a ich cesty sa rozišli, avšak spoločný nepriateľ ich vracia späť do kín. Musia totiž znovu spojiť svoje sily v boji proti ďalšiemu zloduchovi. Počet divákov za uplynulý víkend bolo 2 342 a tržby 14 098 eur.

Z filmových noviniek sa do prvej dvadsiatky dostali ešte dva filmy. Prvým z nich je animovaná rozprávka 100% vlk o mladom chlapcovi Freddy Lupine, ktorý akurát nie je obyčajný a nie je ani tak celkom chlapec. Má štrnásť a je... vlkolak. S návštevnostou 2 025 divákov získal piate miesto v rebríčku. Tržby boli 11 957 eur.

Dvadsiate miesto obsadila zvyšná snímka z dvojice a to komediálna dráma Mainstream od Gia Coppoly, ktorá je mimochodom vnučkou slávneho režiséra Francisa Forda Coppoly. Mladá žena Frankie sa snaží zistiť, kým chce byť. Hneď potom, čo zažije niekoľko nadpozemských stretnutí so záhadným Linkom, mužom, ktorý podľa všetkého žije bez pravidiel, inšpiruje Frankie k nakrúcaniu svojich anti-mainstreamových rečí na internet. Spoločne sa stávajú hviezdami internetu. Aby toho nebolo málo, Frankie a Link si začnú milostný románik. Pozrelo si ho 68 divákov, tržby boli 384 eur.

  Foto © Continental Film

Súvisiace články