film 100% Vlk (2020)
Film 100% Vlk (2020)
Video (1)

Réžia:

Alexs Stadermann

Žáner:

Animovaný | Komédia

Krajina

Austrália | Belgicko

Dĺžka filmu

96 min

Slovenská premiéra:

23.9.2021 (Bontonfilm)

Pôvodný názov:

100% Wolf

Tento Halloween bude stopercentne zábavný a stopercentne chlpatý. Freddy Lupine vyzerá ako obyčajný mladý chlapec, akurát nie je obyčajný a nie je ani tak celkom chlapec. Má štrnásť a je… vlkolak. Alebo skôr bude. Freddy je súčasťou hrdého starého rodu vlkolakov a všetci očakávajú, že sa raz z neho stane vodca svorky – rovnako ako kedysi jeho otec. Keď nadíde slávnostná noc jeho prvej premeny, Freddy je pripravený stať sa hrôzostrašným a silným vlkom. Niečo sa však zvrtne a Freddy sa zmení sa na nie príliš dravého ani veľmi strašidelného, zato ale mimoriadne rozkošného… pudlíka.

Toto je stopercentné sklamanie pre všetkých. Keďže vlci a psi sebou navzájom pohŕdajú, Freddy sa stáva hanbou rodiny a končí na ulici. Zatiaľ. Čarovná noc a spln prvej premeny stále trvá a Freddy musí do rána dokázať, že je skutočným stopercentným vlkolakom, inak bude navždy vylúčený zo svorky. So srdcom vlka a ružovou natupírovanou frizúrou sa pudel Freddy vydáva do ulíc za dobrodružstvom a kopou zábavy. Stretne pár túlavých psích kamošov, šialeného zmrzlinára, zažije psie väzenie, odhalí jedno dávne tajomstvo a napokon všetkým dokáže, že stopercentný vlkolak môže byť drsný ako vlk a zároveň rozkošný a kučeravý ako pudlík.

100 % vlk nadväzuje na úspešné animované filmy, ktoré kombinujú príšery a hrôzostrašné kulisy so „strašidelne“ veľkou dávkou zábavy. Vlkolak s tvárou pudlíka Freddy sa môže smelo zaradiť do panteónu monštier ako Drakula a jeho partička z Hotelu Transylvánia alebo celá Rodina Addamsovcov či  Príšerákovcov, bez problémov by ho zobrali na Monster High:Školu duchov a jeho životopis aj pôvod je skvelý na prácu medzi Príšerkami s ručením obmedzeným