film Delírium (2018)
Film Delírium (2018)
Fotogaléria (20) | Video (1)

Réžia:

Dennis Iliadis

Žáner:

Horor | Thriler

Krajina

USA

Dĺžka filmu

96 min

Slovenská premiéra:

31.5.2018 (CinemArt)

Pôvodný názov:

Delirium

Hlavný hrdina (Topher Grace) sa práve vracia z psychiatrickej liečebne na rodinné sídlo, ktoré zdedil po svojich rodičoch. Jeho prepustenie z ústavu je len podmienečné a po dobu tridsiatich dní sa musí pravidelne hlásiť svojej probačnej pracovníčke a nesmie opustiť svoj dom. Inak mu hrozí návrat naspäť do psychiatrickej liečebne. A tam sa naozaj nechce vrátiť. Na rozlúčku dostal od svojho psychiatra lieky, ktoré musí pravidelne užívať a k tomu ešte jednu radu: „Dôveruj svojmu  rozumu, nie svojim očiam.“

Avšak v opustenom dome plnom spomienok na neho čakajú nečakaná prekvapenia. Najprv nenápadné, ešte celkom vysvetliteľné a pochopiteľné rozumom. Ale časom keď sa začnú zhmotňovať spomienky a odohrávať paranormálne javy, začne o svojom zdravom rozume pochybovať. Je v dome naozaj sám? A pokiaľ nie, skrývajú sa v ňom naozaj ľudia, alebo sú to iba desivé prízraky, ktoré si vyvolal vo svojej hlave? Čo z toho všetkého je vlastne skutočnosť ?

Predstaviteľ hlavnej úlohy Topher Grace je známy z filmov Interstellar, Spiderman 3 a Dannyho Jedenástka alebo televízneho seriálu Tie roky sedemdesiate. Zaujímavé na tomto filme je aj to, že jedným z producentov filmu Delirium je Leonardo DiCaprio.