Aké pokračovania filmových trhákov nás čakajú?

10.5.2008|Slavomír Sochor|
Aké pokračovania filmových trhákov nás čakajú?

Pýtate sa, či sa pripravuje pokračovanie vášho obľúbeného filmu? Movie Mania vám to odhalí v následovnom článku, v ktorom sa dozviete zaujímavé novinky!

SPIDERMAN
ÁNO!  Spider-man 4 sa práve od februára pripravuje. Prebiehajú preprodukčné práce.
Na pozíciu scenáristu sa vracia Steve Ditko a Stan Lee. Nie je isté, či sa ale do kostýmu pavúčieho muža opäť oblečie Tobey Maguire a nie je obsadené ani miesto režiséra, na ktoré sa tentokrát Sam Raimi nevráti.

SUPERMAN
ÁNO!  Film s podnázvom Man of Steel je tiež v štádiu predbežných prác.
Režisér Bryan Singer sa zatiaľ na filme podieľa ako producent a či sa vráti na režisérsku
stoličku je ešte vo hviezdach. Herecké obsadenie ešte tiež nie je známe.

X-MEN
ÁNO!  X-Men Origins: Wolverine pozná svojho režiséra. Bude ním Gavin Hood (Tsotsi, Rendition).  V hlavných úlohách sa objavia Hugh Jackman (ako Wolverine), Ryan Reynolds (ako Deadpool) a Dominic Monaghan (ako Beak). Film by mal mať v USA premiéru 1.mája 2009. A nesmieme zabudnúť na ďalšie pokračovanie X-Men Origins:Magneto

HOBBIT
ÁNO!  The Hobbit z pera J.R.R. Tolkiena vtrhne do kín v roku 2010 alebo 2011. Po viacerých sporoch Petra Jacksona s New Line Cinema sa na stoličku režiséra posadí Guillermo Del Toro. Film by sa mal natáčať na Novom Zélande a už pozná aj svojho prvého herca – Ian McKellen, ktorý si zahrá Gandalfa ako v trilógii Pán Prsťeňov. A to nie je všetko. The Hobbit 2 príde do kín o rok neskôr.

TOY STORY 3
ÁNO!  Tretí príbeh hračiek sa akurát pripravuje, hoci nie je známe uvedenie do kín (zrejme 2010-2012). Režisérom ďalšieho dobrodružstva sa stal Lee Unkrich, ktorý pôsobil ako pomocný režisér pri projektoch Hľadá sa Nemo, Príšerky s.r.o. či Toy Story: Boj hračiek.

NARNIA
ÁNO!  Vo filme The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader súrodenci Pevensiencovci opäť zažívajú veľa dobrodružstiev s Princom Caspianom, s ktorým sa mimochodom zoznámia v druhej časti tohto roku. Režíruje Michael Apted, stvoriteľ
Amazing Grace a Andrew Adamson sa vracia na poste producenta. Film vstúpi do amerických kín 7. mája roku 2010. Pripravuje sa ale zároveň štvrtý film Kroník Narnie:
The Chronicles of Narnia: The Silver Chair

AUTÁ
ÁNO!  Viac k tomuto projektu nevieme povedať. Hádam iba to, že by mal celosvetovo do kín vstúpiť v lete 2012, čiže si budeme musieť ešte také štyri roky počkať.

SHREK
ÁNO!  A hneď dve pokračovania! Prvé bude režírovať Mike Mithchell a vrátia sa opäť aj Fiona, Kocúr v čižmách (bude mu venovaný aj osobitný film) a vždy veselý Oslík s hlasom Eddieho Murphyho. Štvrtá časť vstúpi do kín v lete roku 2010, a piata časť ešte nemá určené svoje údaje a je v štádiu rokovania

SIN CITY
ÁNO!  Hoci by mali byť ešte dve pokračovania tohto komixového temného filmu. Premiéru nemá istú ešte ani jeden a priebežne sa presúva začiatok prácam na filme.

TRANSFORMERS
ÁNO!  Na filme sa už usilovne pracuje, režírovať bude opäť Michael Bay a do kín film celosvetovo vtrhne už v lete budúceho roku.

NOC V MÚZEU
ÁNO!  Night at the Museum 2: Escape from the Smithosonian sa do kín s Benom Stillerom vracia v máji roku 2009. V réžii Shawna Levyho a za účasti hercov ako sú Owen Wilson, Amy Adams, Steve Coogan či Hank Azaria. Máme sa na čo tešiť.

HARRY POTTER
ÁNO!  Všetko dobré - Harry najlepší! by mohli povedať slovenskí kinári na margo tržieb piateho dielu čarodejníckej ságy. Práve prebiehajú natáčania filmu Harry Potter a Polovičný princ, ktorý bude mať premiéru v novembri tohto roku. A v roku 2009 sa začína pripravovať posledný diel zo siedmych filmov, ktorý bude rozdelený na dve polovice. Prvá by sa mala objaviť v kinách koncom roka 2009 a posledný súboj čarodejníckeho dobra so zlom zhliadneme v máji 2010. A máme sa na čo tešiť!

PIRÁTI KARIBIKU
NIE!  Síce sa vravelo, že film by mal mať ešte asi dve pokračovania a bez účasti dvoch hlavných predstaviteľov (Orlando Bloom, Keira Knightley). Žiadne prípravy sa momentálne nekonajú.

HIGH SCHOOL MUSICAL
ÁNO!  Hoci väčšina ľudí tento film zo strieborného pláta  ešte nepozná, zmení sa to na jeseň
tohto roku. Troy, Gabrielle a či tučná Martha sa vracajú v tretej časti tínedžerského muzikálu a tentokrát aj do kín. Celý film zrežíruje Kenny Ortega a na film sa môžu tešiť aj slovenskí filmoví diváci.

STAR TREK
ÁNO!  Film Star Trek,v ktorom sa odohrá návrat lode Enterprise presunuli z Vianoc 2008 na máj roku 2009. Je možné, že chceli týmto presunom spôsobiť takú malú promotion pre film, ale stavím sa, že vytrvalí fanúšikovia to aj tak prežijú. Režíruje J.J.Abrams a v hlavných úlohách si zahrajú Chris Pine, ako Nero a ďalej uvidíme aj Erica Banu, Zoe Saldanhu, Wionu Ryder, Simona Pegga, či Tylera Perryho.

CLOVERFIELD
ÁNO!  Ďalší pokus o vystrašenie z režisérskej dielne Matta Reevesa: Cloverfield Sequel .
Film, ako sa dalo očakávať bude produkovať J.J.Abrams a či pokračovanie tohto tajomného
projektu uvidia diváci v roku 2009 alebo 2010 je veľmi otázne.

RAMBO
ÁNO!  Hoci väčšina filmových divákov pokladala štvrté pokračovanie za posledné (ale i neúspešné) Sylvester Stallone sa rozhodol nakrútiť predsa ešte jedno pokračovanie (ne)úspešnej série o vietnamskom veteránovi. Film zrejme príde do kín v rokoch 2009 až 2010.

ROCKY
NIE!  Žeby sa Stalloneovi už nechcelo boxovať? Veru tak to vyzerá.
Pokiaľ som dobre pochodil všetky stránky o pripravovaných filmoch v celom svete, žiadny film s podobným názvom sa nechystá a ani nikto o ňom slovo neprehodil. Asi nie je záujem. :)

JURSKÝ PARK
ÁNO!  Nie je isté či bude režírovať Spielberg, ale na filme sa bude istotne podieľať ako producent. Z oblasti hereckej, zatiaľ účasť potvrdili Laura Dern, ktorá si opäť zahrá postavu doktorky Ellie Sattler, ktorá ako nie jediná sa do kín vráti už v roku 2009 alebo 2010.

JUMPER
ÁNO!  Ako prvý superhrdina „obskákal celú Európu“ a už čoskoro sa vráti.
V réžii Douga Limana, stvoriteľa prvého filmu, uvidíme aj ten druhý, a to už v roku 2011.

TINTIN
ÁNO! I keď si väčšina mladých divákov  na seriál s hlavným  hrdinom Tintinom a jeho psom nespomenie, to vôbec nevadí. Dvaja z najlepších filmových tvorcov – Steven Spielberg a Peter Jackson ho privedú tentokrát na filmové plátno .Spielberg ako režisér a Jackson ako producent. Prvý film z troch častí bude do kín uvedený už v budúcom roku.

ALICA V KRAJINE ZÁZRAKOV
ÁNO! Film s názvom „Alice in Wonderland“ režíruje Tim Burton, čiže bezpochyby môžeme už teraz povedať, že film nebude venovaný deťom do „dvanástky“ a ak pôjde všetko tak ako má, film uvidíme už v roku 2010.

JAMES BOND
ÁNO! V novembri aj na Slovensku uvidíme Jamesovo Bondovo Kvantum útechy a v roku 2010 uvidíme ďalší sequel. Pracovný názov filmu je momentálne „Bond 23“.

JA, ROBOT
ÁNO! V druhom pokračovaní filmu sa opäť vráti do hlavnej úlohy Will Smith. Herec je tentokrát aj na poste producenta. Kto sa vráti na pozíciu režiséra, ešte nie je známe.

IRON MAN
ÁNO! Čerstvá informácia! Železný oblek si znova nasadí Robert Downey Jr.
Film by sa mal dostať do kín v lete roku 2010. Marvel netají  ani to, že zrejme nakrútia aj tretie pokračovanie tohto momentálne úspešného filmu.

HONBA ZA POKLADOM
ÁNO! A dúfame, že sa vrátia aj hlavné postavy v podaní Nicholasa Cagea a Diany Kruger.
Dej sa bude točiť okolo Atlantického ostrova opradeného mnohými tajomstvami a záhadami.  
Väčšina filmu sa bude odohrávať na Veľkonočných ostrovoch.

RESIDENT EVIL 4
ÁNO! Bohužiaľ nie veľmi úspešná sága o priebojnej Alice s tvárou Milly Jovovich bude mať aj svoje pokračovanie. Či sa vráti do hlavnej úlohy opäť Milla ešte nevieme, ale film by sa mal do kín „vrútiť“ už v roku 2010 alebo 2011.

SHERLOCK HOLMES
ÁNO! Film by mal byť kvalitou detektívkou. O tom svedčí už len účasť režiséra Christophera Nolana, ktorý natočil aj posledného Batmana a film je pod krídlami spoločnosti Warner Bros., ktorá málokedy sklame.

SILENT HILL
ÁNO! O tomto filme sa už dlhší čas tvoria rôzne chýry. No ak doteraz neboli informácie o natáčaní a premiére pravdivé, tak teraz sa to mení. Od 16.januára na filme začali tvorcovia pracovať. Režisér nie je známy. Film by mal do kín prísť v roku 2010.  

LET´S DANCE
ÁNO! Step-Up 3-D, tak sa volá nová časť filmu, ktorý nielen v Amerike, ale aj na Slovensku stále prekonáva rekordy návštevnosti. Bližšie informácie o tomto projekte ešte nie sú známe. Zrejme sa bude premietať v 3-D rozmeroch. Film sa má do kín dostať v roku 2010-2011.  

TARZAN
ÁNO! Projekt v rokovaní, o ktorom sa nič nevie. Teda aspoň momentálne. Pôjde do kín o tri roky. Zrejme pôjde o nový hraný film. 

ZORRO

ÁNO! So scenárom Stevieho Longa príde do kín v roku 2010 nové pokračovanie s názvom „Zorro 2110“. Prvý hrdina s kostýmom v histórii... chce byť aj posledný.

Zdroj:  MovieMania.sk

Súvisiace články