Filmové premiéry v slovenských kinách na 38. týždeň (17.9. - 23.9.2015)

17.9.2015|Marko Aust|
Filmové premiéry v slovenských kinách na 38. týždeň (17.9. - 23.9.2015)

Aj tretí septembrový týždeň bude bohatý na filmové novinky v slovenských kinách. Opäť nás čaká šestica filmov, ktoré filmovým divákom pripravili slovenskí kinodistribútori.

Pokiaľ sa vám páčil film Labyrint: Útek, možete sa tešiť na jeho pokračovanie Labyrint: Zhorenisko. V prvej časti Thomas a jeho kamaráti dúfali, že sa vrátia k normálnemu životu, keď dokázali uniknúť z vražedného labyrintu. Bohužial sa však mýlili, miesto vytúženej slobody ich čaká druhá fáza skúšok, ďalši útek ich zavedie na Zhorenisko najviac vysušenú časť planéty plnú nebezpečných prekážok.

Filmová upútavka s titulkami - Fotogaléria

Labyrint: Zhorenisko

Ďalším filmom je hudobný biografický film Straight Outta Campton, ktorý nás zavedie na jedny z najnebezpečnejších ulíc v Amerike do kalifornského Comptonu. Z týchto ulíc, ktoré ovládali drogové gangy, dokázala vypadnúť pätica chlapcov (Eazy-E, Dr.Dre, Mc Ren, DJ Yella a Ice Cube) a svoju frustráciu a nenávisť pretavila do spevu a vytvorili hudobný žáner nazývaný "gangsta rap" a skupinu N.W.A.

Filmová upútavka s titulkami - Fotogaléria

Straight Outta Compton

Dokumentárny film Očami fotografky vykresľuje osud 84 ročnej Zuzany Mináčovej, matky režiséra Mateja Mináča. Zuzana Mináčová patrí k známym osobnostiam slovenskej i českej fotografie. Vystavovala v 30 krajinách a jej fotografie svetových filmových hviezd z festivalov sú legendárne. Avšak túto úspešnú optimistickú ženu celý život prenasleduje desivé tajomstvo z detstva. Jedinou možnosťou, ako sa zmieriť s minulosťou bolo vyrozprávať celý príbeh jej detskej lásky.

Filmová upútavka - Fotogaléria

Očami fotografky

Dráma 1001 gramov sa zameriava na krehký emocionálny život ženskej postavy, nórskej vedkyne Marie (Ane Dahl Torp), ktorý korešponduje s jej odborným zameraním. Marie je jedným z poverených strážcov prototypu národného kilogramu, predmetu tvoreného z 90% platiny a z 10% irídia. V podobne krehkej rovnováhe sa nachádza i Mariin citový život, ktorý vo filme prejde hneď niekoľkými skúškami.

Filmová upútavka s titulkami - Fotogaléria

1001 gramov

Film Aferim! sa odohráva v 19. storočí vo Valašsku, kde je miestny policajt Constandin najatý Iordachom, miestnym šľachticom, aby našiel Garfina – cigánskeho otroka, ktorý utiekol z Iordachovho statku po tom, čo mal milostnú aféru s jeho manželkou, Sultanou. V tom čase stále existovali sociálne javy súvisiace so starými časmi a zastaranou mentalitou. Jedným z nich bolo rómske otroctvo, ktoré pretrvávalo od 13. až do konca 19. storočia.

Filmová upútavka s titulkami - Fotogaléria

Aferim!

Samozrejme nesmieme zabudnúť aj na najmenších divákov, pre nich je pripravená animovaná rozprávka Muno: Strážca mesiaca. Malý faun Mune bol menovaný strážcom mesiaca, ale keďže má málo skúseností, spôsobí nehodu, ktorá ohrozí nielen Mesiac, ale i Slnko. Aby napravil svoju chybu, musí sa spolu so svojim priateľmi postaviť nebezpečnému Titánovi a vrátiť nebeským telesám ich miesto na oblohe.

Filmová upútavka v slovenskom dabingu - Fotogaléria

Muno: Strážca mesiaca

Želáme príjemné filmové zážitky a opäť dovidenia v ďalšom diele.

Zdroj:  Movie Mania Foto © Depositphotos/Barracuda Movie/Ita Film/Forum Film/ASFK/Film Europe

Súvisiace články