Filmové premiéry v slovenských kinách na 21. týždeň (26.05.-02.06.2016)

26.5.2016|Ivet Kollárová|

Mesiac máj sa s nami rozlúči so štyrmi filmovými novinkami, ktoré idú dnes do našich kín. A máme ich aj pekne rozdelené, dva filmy sú európskej a dva americkej produkcie.

Od dnes môžeme v našich kinách vidieť novinku rumunského režiséra Corneliu Porumboiu, komornú komédiu Poklad (Comoara). Hlavnou postavou filmu s jemne sarkastickým humorom je Costi - otec rodiny, ktorý sa rád cíti ako Robin Hood. Vedie pokojný život, až kým ho raz nenavštívi jeho sused Adrian. Ten je totiž presvedčený, že na záhrade jeho babičky je zakopaný poklad. Majú víkend na to, aby poklad našli, teda ak vôbec nejaký je. Nič však nie je také jednoduché ako sa zdá. Snímka bola uvedená v sekcii Un Certain Redard na MFF Cannes 2015, kde získala cenu Prix Un Certain Talent. Vo filme si zahrali Toma Cuzin, Adrian Purcarescu, Corneliu Cozmei, Radu Banzaru, Dan Chiriac, Iulia Ciochina, Marius Coanda, Florin Kevorkian.

Trailer

Highlightom týždňa je jeden zo štyroch blockbusterov, ktoré nás čakali v máji. Režisér James Bobin prevzal režisérsku taktovku od Tima Burtona, ktorý je len v úlohe producenta filmu, a natočil druhé pokračovanie Alice a Krajiny zázrakov, tentokrát s podtitulom Alica v Krajine za zrkadlom (Alice Through the Looking Glass). Alica Kinghleigh strávila posledné roky v stopách svojho otca a na palube svojej vlastnej lode brázdila oceány. Po svojom návrate do Londýna objaví čarovné zrkadlo, ktoré jej umožní vrátiť sa do fantastickej Krajiny zázrakov. Tam opäť stretáva svojich priateľov, Bieleho králika, Absolema, kocúra a ďalších. Zistí však, že pomoc potrebuje uletený Klobučník. Prišiel totiž o svoju rodinu. A tak biela kráľovná Mirana vyšle Alicu získať Chronosféru, kovovú guľu v srdci Veľkých hodín, ktoré ovládajú všetok čas. Cestou do minulosti sa Alica stretáva so svojimi známymi i neznámymi v rôznych obdobiach jej života. Čaká ju nebezpečná cesta, počas ktorej musí zachrániť uleteného priateľa Klobučníka skôr, než vyprší všetok čas. Svoje úlohy si vo filme zopakovali Mia Wasikowska ako Alica, Johnny Depp ako šialený Klobučnik, Anne Hathaway ako Biela kráľovná, Helena Bonham Carter ako Srdcová kráľovná. Vo filme vo svojej poslednej úlohe budeme počuť aj Alana Rickmana ako Absolema. Okrem nich si vo filme zahrali aj Andrew Scott, Sacha Baron Cohen, Michael Sheen, Toby Jones, Ed Speleers, Rhys Ifans, Timothy Spall, Stephen Fry, Matt Lucas, či Lindsay Duncan.

Trailer

Tretí film, ktorý prichádza dnes do našich kín je romantická komédia od režisérky Rebecci Miller, Maggie má plán (Maggie´s Plan). Maggie je mladá a nezávislá newyorčanka, ktorá zatiaľ márne čaká na tú pravú životnú lásku. Nakoniec si zvolí plán, že sa stane slobodnou matkou a k otehotneniu sa rozhodne využiť svoju bývalú študentskú známosť. Vďaka tejto voľbe má, tak ako vždy, pocit dokonalej kontroly nad vlastným životom. Ale napriek tejto starostlivo naplánovanej „transakcii“ však narazí na nepredvídateľnosť osudu. Maggie sa totiž nečekane zamiluje, a to do Johna, profesora antropológie, ktorému sa pre zmenu rozpadá manželstvo s Georgettou. Georgetta je veľmi úspešná a egocentrická profesorka na prestížnej Columbia University, a je to tiež dosť drsná manželka. A tak Maggie rozbehne ďalší zo svojich dokonalých plánov. Tentokrát na oslobodenie Johna z manželského chomúta. O niekoľko rokov neskôr, keď je Maggie za Johna už vydatá, si uvedomí, že jej láska k nemu už akosi vyprchala. A tak vymyslí ďalší plán, a to zmieriť Johna s jeho bývalou manželkou a vrátiť ho späť tam, odkiaľ si ho pred časom „požičala“. S trochou pomoci najlepších priateľov Tonyho a Felicie, Maggie rozbehne nový skvelý plán. Ten zamieša osudy ich životov, a to nielen nečekane, ale aj vtipne. Maggie nakoniec zistí, že osud by občas mal byť nechaný svojmu osudu. V hlavných úlohách uvidíme  Gretu Gerwig, Julianne Moore, Ethana Hawke, Mayu Rudolph, Travisa Fimmela, Billa Hadera, Wallaca Shawna, či Jacksona Frazera.

Trailer

S májom sa rozlúčime mrazivým dánskym krimi thrillerom Odkaz vo fľaši (Flaskepost fra P) od režiséra Hansa Pettera Molanda. V zabudnutom kúte Škótska, na policajnej stanici vo Wicku, leží už dlhšiu dobu na okennom parapete zabudnutá fľaša. Vo vnútri fľašky je sotva čitateľný lístok. Isté je len to, že prvé slovo je dánsky výraz pre POMOC a je napísané krvou. Keď sa táto hrozná správa konečne dostane na stôl Carla Morcka z Oddelenia Q, dánskeho oddelenia pre „prípady hodne zvláštnej pozornosti“, začnú sa diať desivé udalosti. Carl Morck a jeho asistant Assad sa ponoria do hrozného prípadu sekty a zmiznutých dvojčiat, ktorých rodičia ich zmiznutie nikdy nenahlásili. Skoro ale zistia, že sa im kráti čas.. Snímka je adaptáciou rovnomennej novely od spisovateľa Jussi Adler-Olsena. V hlavných úlohách sa predstavia Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Pål Sverre Hagen, Jakob Ulrik Lohmann, Amanda Collins, Johanne Louise Schmidt, Jakob Oftebro, Signe Anastassia Mannov, Søren Pilmark, Michael Brostrup, Morten Kirkskov, či Olivia Terpet Gammelgaard.

Trailer

 

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Depositphotos/SaturnFilm/ASFK/CinemArt/ContinentalFilm

Súvisiace články